Kazao je da pokušava u današnje vrijeme pronaći neku vrstu moralne niše u kojoj bi mogao da ima svoj mir

Posebno priznanje vinkovačkog Festivala dokumentarnog rock filma - DORF za doprinos undergroundu ove godine dobio je muzičar Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus. Pošto je u augustu bio spriječen doći na festival, priznanje mu je uručeno danas.

Underground, kako je ocijenio, kao umjetnički segment društva ima vrlo oštre kriterije koje nije lako zadovoljiti pa mu je kompliment dobiti nagradu za svoj posao u kojem se nije lako održati na sceni i još od njega hraniti sebe i vlastitu porodicu.

-Jako mi je žao što mi svi pripadnici undergrounda nismo mainstream, što društvo nije toliko uređeno da bi postali mainstreim - kazao je Rambo Amadesu dodajući kako to što je underground za njega predstavlja sigurno sklonište gdje čovjek može da zadrži svoje etičke standarde ne ulazeći u kompromise sa svime onime što nudi "službena" kultura.

Poručio je da "kao svaki misleći čovjek koji nije samo za opciju u se, na se i poda se" pokušava u današnje vrijeme pronaći neku vrstu moralne niše u kojoj bi mogao da ima svoj mir.

-U zadnje vrijeme vidimo da se prvi put stvara takva moralna niša jer čitavo čovječanstvo ima zajedničkog neprijatelja, a njegovo ime je profit i kapital koji se oteo od ljudskog roda - kazao je Rambo Amadeus kritizirajući današnji svijet u kojem su poslovne korporacije i kapital bez ikakve kontrole i krivične odgovornosti za ono što rade.