navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Kulturna manifestacija

Poznati tvrde: Sarajevo Film Festival je više od festivala

 Lijepo je u Sarajevu. Sa zadovoljstvom se vraćamo. Ovdje smo promovirali prvi dio serije evo sada i drugi. Posrećilo nam se. Festivalu želim čestitati rođendan - kaže Dragan Bjelogrlić

Objavljeno: 19.08.2019. u 20:31
get url
text

Sarajevo Film Festival svake godine okupi najbolje filmske autore iz naše zemlje, regije i svijeta, a tako je i ove godine u njegovom 25. jubilarnom izdanju.

Protekla tri dana srcem Sarajeva šetali su slavni oskarovci Alejandro Gonzalez Inarritu, Pawel Pawlikowski, najčešće u društvu bh. reditelja, također oskarovca, Danisa Tanovića.

U blizini festivalskog trga i na crvenom ćilimu ppredhodnih dana družili smo se i sa Emirom Hadžihafizbegovićem, Adnanom Haksovićem, Muhamedom Hadžovićem, Majom Izetbegović, Nikolom Kojom, Mirjanom Karanović...

A evo šta oni kažu o rođendanskom izdanju Festivala.

Almin Zrno: -  Festivalu je 25. godina, to je Srebreni pir, a meni 15 kako radim tu, znaci da sam ja u pubertetu. Ove godine festival je zaista nešto posebno. Prije i poslije je očaj, pa su dani festivala posebni. Festival je izrastao i zaista Sarajevo vise ne bi bilo to sto jeste bez njega. Želim da ovaj festival traje barem još 250 godina, ali i da napravimo zimski festival nebi li pokazali ovima sto odlučuju kako pametni ljudi znaju napraviti prave stvari.

Maja Milinkovic: - Sarajevo je najljepši na svijetu, posebno u festivalsko vrijeme. U vrijeme SFF-a Sarajevo je posebno. Večeras ću pogledati albanski takmicarski igrani film.

Goran Bogdan: - Sretan rođendan festivalu. Ja sam ovdje nekako stalan gost. Tu sam zbog serije “Senke nad Balkanom”. Atmosfera je sjajna. Sjajno se provodim ovih dana u Sarajevu, a koliko je dobro svjedoci moj promukao glas.

Dragan Bjelogrlić: - Lijepo je u Sarajevu. Sa zadovoljstvom se vraćamo. Ovdje smo promovirali prvi dio serije evo sada i drugi. Posrećilo nam se. Festivalu želim čestitati rođendan.

{$galerijaFotografija}

Poznati SFF
1 od 3
left-arrowright-arrow