navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Morate se brinuti o sebi

Poznati glumac otkrio kako je uspio smršati gotovo 20 kilograma za nekoliko mjeseci

Zvijezda serija NCIS i Bull, Michael Weatherly, otkrio je kako je morao nešto promijeniti nakon što je tokom snimanja 11. sezone NCIS-a zbog debljine uspio pocijepati petero pari hlača.

Objavljeno: 18.06.2021. u 13:25
get url
text

- U to doba, djeca su imala, jedno dvije i po, a drugo godinu. To znači da sam dugo živio s trudnom damom, iako moja supruga nikada nije žudila za pretjerano slatkim. Bilo mi je vrlo teško reći njoj i djeci da moram sad ići potrošiti nekoliko sati samo na sebe. A već je i sam moj posao uzimao puno vremena - iskreno je od svom problemu s težinom ispričao Weatherly u intervjuu za magazin "People" i dodao:

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael Weatherly (@michaelweatherlydaily)

- Ovo nije neko opravdanje, ali na švedskom stolu na setu ne nalaze se baš neke zdrave opcije za pojesti. Onda radite do kasno, stižu pizze i kineska hrana. Trudiš se biti dobar. Ali dok vam stalno neko od ekipe gura takve stvari pod nos, naravno da bih zasjeo za sto i sve trpao u sebe. I kako je to potrajalo, stvari su izmakle kontroli. Moralo se nešto promijeniti – kaže.

Na kraju snimanja 11. sezone NCIS-a, glumac se obratio fitness stručnjakinji Juliet Kaska, koja ga je ohrabrila da trenira sportove koji mu odgovaraju poput boksa i plivanja u moru.

- Plivam svaki vikend. Volim to. Osjećate se vrlo živim dok ste u moru – kaže.

Što se tiče prehrane, odrekao se većine ugljikohidrata.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kensi的美劇論壇 (@kensi_crazy_drama)

- Nema dobre hrane koja dolazi iz vrećica poput onih od čipsa. Klonio sam se tjestenine, riže, hljeba, krompira i svega što je zapravo zabavno jesti, ali nisam to jeo. I potpuno sam prestao konzumirati alkohol – naveo je.

Njegov se naporan rad isplatio, Weatherly je sa 109 kilograma pao na 90 i čak je učestvovao u svom prvom triatlonu u životu.

Bio sam zaista zadovoljan kad sam na početku sezone ušao u garderobu i mogao stati u jaknu iz prve sezone. A to je bilo prije 12 godina. Što je najvažnije, imao sam više energije i više izdržljivosti - rekao je Weatherly te dodao:

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael Weatherly (@michaelweatherlydaily)

- Otkrio sam sjajne stvari o sebi u ovoj fazi života. Morate odvojiti vrijeme za sebe, bilo da se radi o čitanju knjige ili odlasku u šetnju ili samo provođenju vremena u razgovoru s mačkom.

U određenoj dobi morate se brinuti o sebi. Niko to neće učiniti za vas – kazao je Weatherly.