Tina Turner bit će sahranjena na privatnoj službi. Neće biti javne sahrane, saopćili su njeni predstavnici za medije.

Njen bivši asistent otkrio je nove detalje. Slavna pjevačica umrla je 24. maja u Švicarskoj. Imala je 83 godine.

- Tina Tarner bit će sahranjena u Švicarskoj. Ona nije željela veliku javnu sahranu. Htjela je da bude kremirana nakon smrti, očekujem da će to biti veoma privatan događaj. Siguran sam da će se kasnije organizovati memorijalni koncert i odavanje počasti.

Bit će to za njene veoma bliske prijatelje u Švicarskoj i njenog menadžera – neće to biti veći događaj - kaže Eddy Hampton "Armani", koji je godinama sarađivao sa Tinom Turner, piše The Mirror.

VEZANI TEKST - Otkriveno kako je Tina Turner provodila posljednje dane: Kupovala je dizajnersku odjeću i išla na časove joge

- Održat će se privatna služba, kojoj će prisustvovati bliski prijatelji i porodica - navedeno je u saopćenju, prenosi Daily mail.

Tina Turner umrla je prirodnom smrću poslije duže bolesti – zna se da je bolovala od raka crijeva, visokog krvnog pritiska, da je doživjela moždanu smrt…

Čuvena pjevačica i njen suprug Erwin Bach kupili su za nevjerovatnih 76 miliona dolara imanje sa pogledom na Ciriško jezero. Imanje u kantonu Cirih na kojem je izgrađeno 10 zgrada bilo je za muzičku legendu i njenog muža poput prave oaze.

Izvor: The Mirror