navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Američki fotograf

"Poljubac života": Fotografija koja krije nevjerovatnu priču o radnim kolegama

"Poljubac života" fotografija je koja je nastala 1967. godine, a objektivom ju je uhvatio Rocco Morabito, američki fotograf koji je za nju dobio i Pulitzera, samo godinu kasnije.

Objavljeno: 27.05.2020. u 10:56
get url
text
Autor fotografije je Rocco Morabito

Fotografija i 53 godine poslije intrigira javnost jer se iza nje krije nevjerojatna priča o dvojici komunalnih radnika koji su obavljali rutinsko održavanje.

Na njoj električar J.D. Thompson daje umjetno disanje svom kolegi Randallu G. Championu, nakon što je ovaj ostao bez svijesti jer je slučajno dotaknuo žicu visokog napona.

Jačina od 4000 volti prošla je kroz njegovo tijelo i srce koje se zaustavilo pod tolikim opterećenjem, a poređenja radi za osuđene kriminalce u električnoj stolici koristi se napon od 2000 volti.

Randallovo beživotno tijelo visjelo je na sigurnosnom pojasu, ali je spriječilo pad, a njegov partner brzo je stigao do njega i započeo reanimaciju.

Kad se kod Randalla pojavio slab puls pošto mu je Jay upuhao zrak u pluća, otkopčao ga je i spustio na zemlju.

Ubrzo su stigli spasioci, a Randall se ponovno osvijestio. Nakon nekog vremena, potpuno se oporavio i opet krenuo prema svom poslu. Živio je još 35 godina poslije događaja. Umro je 2002. godine u 64. godini.