Gotovo je nemoguće u današnje vrijeme odmaknuti se od ekrana, iako je većina nas svjesna da nam sigurno štete na neki način. Dokazano je i da remete naš san, pa ako ste jedni od onih koji teško zaspe, a uz to vas trenutno muče i razne brige, vrijeme je da pokušate učiniti nešto za sebe.

Navečer nemojte beskrajno ostajati na društvenim mrežama ili vrtjeti TV programe niti raditi posao.

Ako se mučite sa spavanjem, sjednite navečer i zapišite sve što vas muči. Uzmite rokovnik ili običan papir i sve svoje misli "istresite" na njega.

Na staromodan način osvijestite šta vas sve muči, a možda u tom procesu pronađete i skrivene razloge i neuočene obrasce ponašanja koji vas vode do poteškoća.

Pisanje je duboko ličan način komunikacije, jednako kad pišete dnevnik, sami sebi ili nekom drugome.

Kada napišete sve što vas muči, bilo da su to djeca, roditelji, vaša budućnost, ljubavni odnos ili finansije, to ćete izbaciti iz sebe. I bit će vam lakše. Osim toga, imat ćete priliku da reflektirate cijeli događaj ponovno u glavi dok pišete. Pri tom se nemojte osuđivati.

Pišite kako god želite. Ideja je da jednostavno pišete, ne da previše razmišljate. Ne morate smišljati mega pametne rečenice, samo trebate iznijeti svoje osjećaje.

Onog trenutka kad završite, vjerojatno ćete osjećati da vam je pao veliki kamen sa srca i lakše ćete usnuti. Pokušajte uvesti pisanje kao svakodnevnu naviku.

Nemojte se osuđivati zbog svojih emocija. Pisanje je jednostavno alat koji će vam pomoći da živite sretnije.