navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Najveselija bića

Papiga tigrica: Zanimljiva i tako simpatična ljubimica koja "konkurira" psima i mačkama

Zbog njihove živahnosti, znatiželje i simpatičnosti, papige tigrice opisuje se i kao najrazdraganija i najveselija bića, pa ne čudi da su po popularnosti treći najzastupljeniji kućni ljubimci, nakon mačaka i pasa.

Objavljeno: 13.02.2021. u 22:35
get url
text

Ljupka i dobroćudna tigrica lako priraste srcu, a zbog njene velike društvenosti najbolje ih je imati u paru. Naime, tigrice su jedna drugoj najbolje društvo koje ne mogu zamijeniti ogledalo, plastična ptica, pa ni čovjek. Ne vole biti same, pa kako bi bila najzadovoljnije preporuka je imati barem dvije tigrice kako bi si uvijek pravile društvo i kako im ne bi bilo dosadno.

Kad su tigrice u paru teže ih je dresirati, jer manje pažnje obraćaju na svog vlasnika, ali možete biti sigurni da će vaše ljubimice tada biti najsretnije, pa i zdravije jer se zbog usamljenosti ova papigica može i razboljeti.

Tigrice je u pravilu, uz dovoljno pažnje i strpljenja, lako pripitomiti te mogu naučiti nekoliko riječi, a dokazano je da se lakše privikavaju na žene i djecu nego na muškarce, vjerojatno zato jer žene i djeca imaju više i nježnije glasove, što papige podsjeća na njihov cvrkut.