U slučaju da često patite od kiseline, čaj od kamilice ili neki sličan umirujući biljni čaj, poput mente trebalo bi da vam pomogne.

Izbjegavajte žvakaće gume bez šećera jer umjetni zaslađivači u njima mogu uzrokovati plinove, nadutost i podrigivanje.

Jogurt - najobičniji nezaslađeni jogurt dobar je u slučaju grčeva i plinova u želucu, ali njegovi probiotici pomažu i kod proljeva od antibiotika. To je zato što jogurtom u organizam unosimo zdrave želučane bakterije koje također smanjuju bol u tom području.

Jabukovo sirće - može riješiti probavne tegobe u slučaju da su nastale zbog nedostatka kiseline u želucu, a kako je dosta jak, dovoljno je pomiješati supenu kašiku ili dvije s toplom vodom i dodati malo meda. Jabukovo sirće također sadrži vitamine B i C.

Riža - je namirnica koja se lako probavlja, a pojačava upijanje tekućine. Riža, u slučaju proljeva, može vratiti stolicu u normalno stanje, a pomaže i s neugodnim osjećajem u želucu zahvaljujući škrobu koji se hvata na sluznicu želuca.

Đumbir - može pomoći u slučaju povraćanja ili mučnine. Pomiješajte kriške đumbira s kipućom vodom i ostavite da se natapaju nekoliko minuta. Naravno, možete i jednostavno kupiti čaj od đumbira.

Sok od aloe - Aloe Vera je biljka koja služi za ublažavanje opekotina, ali dobra je i za kiselinu te druge želučane tegobe. Sok od Aloe Vere izbacit će i otrove iz tijela, ali vodite računa da može djelovati i kao laksativ, ovisno o količini koju popijete.

Banane - su dobro za nemiran želudac i normaliziranje stolice u slučaju proljeva. Banane također sadrže kalij, što je vrlo korisno ako niste neko vrijeme mogli jesti zbog bolesti.

 

Izvor: Faktor