navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Kultni film

Otkrili kako je Kevin ostao sam u kući, da li ste i vi upratili ovaj detalj

Film "Sam u kući" prvi je put emitiran prije tačno 30 godina, no ovaj božićni klasik mnogi zbog toga što ga vole ili samo po navici gledaju svakog decembra.

Objavljeno: 16.12.2020. u 08:56
get url
text

Film je to koji je većina pogledala više od jednom, a jedan od gledalaca tvrdi da ga je pogledao pedesetak puta te tek iz posljednjeg slučajno primijetio važan detalj.  

Sitnicu koja ustvari pojašnjava kako je osmogodišnji dječak Kevin ostao sam u kući jednom kad njegova mnogobrojna porodica krene na blagdansko putovanje i slučajno ga ostavi. Odgovor se, naime, krije na samom početku filma. Tačnije, u sceni u kojoj se Kevin i njegov stariji brat prepiru te slučajno proliju piće po avionskim kartama i pasošima.

Nakon čišćenja nereda, zaključuju korisnici, Kevinov otac salvete baca u kantu, a u kratkom kadru kante vidi se među zgužvanim salvetama i Kevinova nesretna karta. Jednom kad je porodica već bila na aerodromu, majka ih je prebrojavala, a umjesto Kevina među porodicu se uvukao mali dječak koji se igrao u njihovoj blizini pa je broj članova porodice odgovarao. 

- Gledam "Sam u kući" 50. put u životu i nikada ranije nisam primijetio da u početnoj sceni, kad se u kuhinji dogodi tuča, Kevinova karta završi u kanti za smeće. Ima li neko da je znao za ovo? - upitao je jedan korisnik na Twitteru, a mnogi su se u čudu složili.