navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Korisni prijedlozi

Olakšajte sebi i uštedite novac: Boje kose koje se minimalno održavaju, a uvijek izgledaju lijepo

Bez obzira koliko bježimo od toga, kad god odemo u frizerski salon ne možemo se otrgnuti osjećaju kao da smo svoju dušu predali mjesečnim popravkama i izrastku.

Objavljeno: 13.01.2021. u 11:11
get url
text

Ali kada se izrastak počne ukazivati, sve žene razmišljaju kako što prije da ga prefarbaju.

Postavlja se pitanje zašto kosu jednostavno ne obojiti strateški na načine koji mogu eliminisati beskrajne sate provedene u frizerskim salonima?

Ispostavilo se da postoji takva opcija. Za boju bez muke općenito, uvijek treba dobro razmisliti prije nego što pređete za više od dvije nijanse svjetlije ili tamnije i nikada ne podcjenjujte snagu dobrog sjaja. Ove boje za kosu s minimalnim održavanjem pokazuju prave nijanse koje vam mogu učiniti život malo lakšim.

Pepeljasta

Ovaj se izraz odnosi na podton vaše kose, a ne na to koliko je nijansa svijetla ili tamna. Suprotno je toplim, zlatnim podtonovima - sadrži više hladnog podtona. Šampanjac plava primjer je pepeljaste plavuše, dok pepeljasto smeđe boje nemaju zajedničku bakrenu, kesten ili crvenkastu boju. Pepeljasta boja izgleda sjajno na onima s prirodno blijedom kožom – nanesite upečatljiv ruž i dobit ćete jesensko-zimski izgled koji će zauvijek biti moderan! Radi se o poboljšanju vašeg prirodnog podtona, a ako se ne borite protiv njega, neće vam biti potrebno toliko održavanja.

Sombre

Ova prirodna verzija ombre trenda mekša je i suptilnija zbog spoja boja. Sombre predstavlja postepeno nadograđivanje boje od korijena do krajeva, a korijen ostaje prirodno za minimalno održavanje! Zamolite frizera da krajevi budu dvije do tri nijanse svjetliji od vašeg korijena.

Balayage

Ova tehnika se koristi za stvaranje prirodnih sjajnih pramenova koristeći slobodan pristup koji nanosi boju kose. Svaki potez stapa se s kosom dajući kohezivan izgled. Nema grubih linija koje vas prisiljavaju da idete kod frizera. Ovi pramenovi super djeluju na plavoj kosi.