navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Danas mu je rođendan

Očarala ga je advokatica: Kako je George Clooney prestao biti "najpoželjniji neženja"

George Clooney danas slavi 60. rođendan, a uskoro se bliži i njegova sedma godišnjica sa suprugom Amal (43), britanskom advokaticom za ljudska prava. Glumac je izjavio kako mu je u potpunosti promijenila život.

Objavljeno: 06.05.2021. u 18:26
get url
text

Prije nego što se po drugi put upustio u bračne vode, Clooney se mogao pohvaliti neslužbenom titulom "najpoželjnijeg neženje" u Hollywoodu. Njegove djevojke su se mijenjale vrlo brzo, a sve je započelo s nesretnim prvim brakom i razvodom 1993. godine.

Njegova prva supruga bila je televizijska glumica Talia Balsam (62) i George vjenčali su se 1989. godine, kada je ona već imala uspješnu karijeru u Hollywoodu, a on se mučio sa svojom karijerom. 

 

To je utjecalo i na njihov brak: oboje su priznali kako nisu bili spremni i da su im se želje razlikovale. George je htio postati zvijezda, a Talia je htjela imati normalan život. Razvod je trajao duže od braka.

Clooneyjevoj karijera krenula je nabolje s ulogom u seriji "Hitna pomoć", tokom 90-ih, a 1999. godine odlučio se fokusirati na filmove i 2001. je glumio u hitu "Oceanovih jedanaest."

Dok je profesionalno nastavio postizati uspjeh za uspjehom, njegov privati život i veze s mnogim manekenkama postale su omiljena tema tabloida. Većina tih veza bile su kratkotrajne i uglavnom su trajale maksimalno tri godine. Ništa nije dalo naslutiti da ga ponovni brak zanima nakon što je prekinuo sa Stacy Keibler (41), manekenkom i bivšom profesionalnom hrvačicom.

Svoju buduću suprugu Amal upoznao je zbog zajedničkog prijatelja, kada je Clooney organizirao večeru u svojoj kući kod jezera Como.

 

- Odmah sam vidio da je prelijepa, duhovita i pametna - rekao je kasnije glumac i našalio se kako je ona vjerovatno mislila da je on prestar.

Ubrzo nakon te večere često su se dopisivali i pričali, te im je s vremenom postalo jasno da ta veza više nije striktno prijateljska. Na prvi službeni spoj izašli su na jesen 2013. u Londonu, gdje ih je dočekala gomila paparazzija.

- Nakon Londona naša je veza eskalirala - priznao je Clooney, koji je ubrzo počeo planirati prošnju.

Na proljeće sljedeće godine, Clooney je skuhao romantičnu večeru za svoju dragu prije nego što ju je pitao želi li se udati za njega. Advokatica je bila u potpunom šoku nakon tog pitanja koje je George upario sa 7-karatnim prstenom vrijednim 750.000 dolara.

- Vjerovatno sam klečao 20 minuta dok sam čekao da kaže "da" - ispričao je glumac o svojim zarukama.

Par se našao pred oltarom u septembru 2014. godine u Veneciji. Njihovo vjenčanje produžilo se na nekoliko dana i svi gosti bili su pozvani na slavlje u Pariz, nakon čega su svoj brak potvrdili i kod matičara.

 

Zahvaljujući Amalinom poslu i borbi za ljudska prava, 2016. godine zajedno su osnovali Clooney Foundation for Justice i bave se aktivizmom.

Nerazdvojni Clooneyjevi uskoro su otkrili i kako očekuju blizance, Ellu i Alexandera (3). Par je odlučio većinu svog privatnog života zadržati takvim, pa se i blizanci rijetko vide u javnosti.

George Clooney je prekršio svoju zakletvu kako se nikada više neće ženiti, ali ne čini se kao da to žali.

- Upoznao sam nekoga za koga bih dao svoj život. Njen mi vrijedi više od mog, što nikada nisam iskusio - zaljubljeno je rekao Clooney.

Dodao je kako je sretnik što je ima i da smatra da je on njen "arm candy", a ne obrnuto.