Jeste li probali
Novi trend u kuhinji: Zašto hrani koju podgrijavate treba dodati kocku leda

Najnoviji trend u kuhinji, koji se masovno širi internetom, je stavljanje leda u tanjir s hranom prije nego što je stavite u mikrovalnu pećnicu na podgrijavanje.
No, mnogi su se zapitali – čemu to služi?!
Najčešće se ovaj trik koristi kada se podgrijava riža – stavi se na nju kocka leda, a zatim komad kuhinjskog papira.
Kako prenosi The Sun, led stvara paru kada se topi i tako lagano podgrijava rižu i daju joj okus i teksturu kao da je tek skuhana.
Trend je pokrenula jedna od najpoznatijih gastro Tiktokerica Emily Mariko još u septembru prošle godine, a do danas su ga isprobali mnogi korisnici u raznim jelima.
Ipak, kako tvrde, najbolje djeluje na rižu i slične namirnice poput bulgura, ječma, kvinoje...
@emilymariko Best lunch of the week!
♬ original sound - Emily Mariko