navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Borba za život

Nisu uvijek bili slavni: Brad Pitt je bio maskota, Jim Carrey domar, a Julia Roberts je prodavala sladolede

Neke slavne ličnosti počele su raditi još u tinejdžerskoj dobi, a poslovi su uglavnom bili oni uslužni, od konobara, prodavača do maskota.

Objavljeno: 08.04.2021. u 08:37
get url
text

Jim Carrey radio je kao domar

Jim Carrey prvi je put nastupio kao stand-up komičar kada je imao samo 15 godina. Međutim, u to vrijeme od toga nije mogao živjeti. Budući da su Carrey i njegova porodica tada živjeli u kombiju, kako bi ih finansijski podržao, onog dana kada je napunio 16 godina, počeo je raditi kao domar u jednoj fabrici.

Carrey je napustio srednju školu te je dvije godine radio u fabrici sve dok nije uspio zaraditi malo više novca za život radeći kao profesionalni komičar.

Julia Roberts radila je u Baskin-Robbinsu

Prije nego što je postala svjetski poznata glumica, Julia Roberts prodavala je sladolede. Novcem koji je tamo zaradila, plaćala je časove glume koje je pohađala.

Brad Pitt bio je maskota

Obučen kao kokoš, Brad Pitt mahao je transparentom kako bi privukao kupce u lokalni restoran El Pollo Loco. U jednom intervjuu, Brad je otkrio da ga nije bilo stid nositi takav kostim, rekavši: "Čovjek od nečega mora jesti".

Hugh Jackman radio je kao klaun na zabavama

Prije nego što je započeo glumačku karijeru, zabavljao je djecu na zabavama. U jednom od intervjua otkrio je: "Bio sam klaun Coco i nisam imao magičnih trikova. Sjećam se kako je 6-godišnjak na zabavi rekao: "Mama, ovaj je klaun užasan, ne zna nikakve trikove", i bio je u pravu."

Eva Longoria radila je u Wendyju

Kad je Eva Longoria imala 15 godina, poželjela je haljinu od quinceañere (haljinu koju djevojke u Latinskoj Americi nose za svoj 15. rođendan). Nažalost, njeni roditelji nisu si mogli priuštiti takvu haljinu, pa se ona zaposlila u restoranu brze hrane Wendy's kako bi si sama platila tu haljinu.

James Franco radio je u McDonald’su

Nakon što je odustao od faksa, James Franco dobio je otkaz na golf terenu i u kafiću. Roditelji mu više nisu bili finansijska podrška, a on nikako nije mogao pronaći glumački posao. Tada je počeo raditi u McDonald'su u Los Angelesu.

Dok je tamo radio, Franco je vježbao strane naglaske te jeo hamburgere koji su bili za smeće.

Megan Fox pravila je smoothije

Megan Fox obično je radila poslove iza blagajne, ali to nije bilo sve. Jednom sedmično jedan se od zaposlenika morao obući u neko voće, a Fox je bila divovska banana, piše Brightside.