Današnji karneval dio je novogodišnje humanitarne akcije "Niš u srcu" koju od 2012. godine organizuje udruženje "Fabrika umjetnika"

Prvi dan u novoj 2020. godini mališani u Nišu proveli su družeći se s omiljenim novogodišnjim i likovima iz crtanih filmova na Karnevalu princeza i junaka, javlja Anadolu Agency (AA).

Djed Mraz, irvas, jednorog, Betmen, Spajdermen, Čejs, Maršal, Mini i Miki Maus i ostali učesnici Karnevala izvodili su plesne tačke uz dečju muziku, a naredna dva sata šetali Trgom Stevana Sremca i fotografisali se s djecom, njihovim roditeljima, bakama i djedovima.

- Lijepo je ovde, puno djece, puno prijatelja, a iskoristili smo i lijepo vreme da dođemo - priča Radoje Cvejić koji je na karneval doveo svoju jednogodišnju unuku Aleksiju.

Prvi put je na ovaj događaj došla Aleksandra Minić sa sedmogodišnjom kćerkom Emom.

- Fenomenalno je, djeca su oduševljena. Nadam se da ćemo biti ovde i naredne godine - kaže Aleksandra.

Današnji karneval dio je novogodišnje humanitarne akcije "Niš u srcu" koju od 2012. godine organizuje udruženje "Fabrika umjetnika".

- Pošto su niška djeca bila najbolja od sve djece na svijetu, Djed Mraz je riješio da baš nama pošalje dvadeset najpoznatijih junaka i princeza koji su djeci uljepšali prvi dan u godini - kaže organizator Karnevala Jelena Rudić.

Za narednu godinu najavljuje još bogatiji program s više učesnika.

 

 

Izvor: Anadolu Agency