navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Male crne tačkice

Nikako da se riješite mitisera s nosa: Stručnjakinja za njegu kože pokazala kako to uraditi

Mitiseri, male crne tačkice po nosu, a često i na ostalim dijelovima lica, itekako narušavaju estetski izgled.

Objavljeno: 13.08.2022. u 17:23
get url
text

Možete probati sve, od maske na bazi gline i flastera za mitisere, do tonika za sužavanje pora, ali oni su i dalje uporno prisutni.

Američka doktorica Zion Ko Lamm, čije beauty savjete prenose renomirani časopisi kao što su Vogue, Shape i Allure, predlaže da isprobate četkicu za mitisere.

Pritom ne mislimo na one silikonske vibrirajuće četkice za pranje lica, nego na onu koja nalikuje četkici za zube.

 

@dr.zionko honestly thought this was going to be a traumatic experience but…… #pleasantlysurprised #koreanskincareproducts #skincare #drzion ♬ Cumbia Buena - Grupo La Cumbia

U svom nedavnom videu objavljenom na TikToku, Lamm koristi Blackhead All Kill Pack čistač, istiskuje malo proizvoda na četkicu za zube (nazvanu All Kill Brush), pa zatim nježno, oko jedne minute, četka po nosu.

Nakon umivanja, njena koža izgleda primjetno čistije, a tamni mitiseri su gotovo nestali.

Crni čistač za mitisere, korejskog brenda Nacific sadrži sastojke koji su popularni za njegu nečiste kože. Ugljen u prahu uklanja višak sebuma, prljavštinu i odumrle ćelije u porama. Tu su još i ekstrakti crnog susama, crnog graha i crne riže za dodatno čišćenje, kao i aloe vere i zeleni čaj za hidrataciju i umirenje kože.

 

Što se tiče četkice, ovo nije obična silikonska ribalica. Zamislite je kao vrlo, vrlo meku četkicu za zube, ali namijenjenu njezi koži.

Sadrži 12.000 izrazito mekih mikročekinja koje nježno uklanjaju nečistoće iz pora.