navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Zvijezde Hollywooda

Neviđen talenat, toksične veze, dva propala braka: Buran život jedne od najljepših glumica svijeta

Časopis "Men’s Health" svrstao ju je na 12. mjesto od 100 najzgodnijih žena svih vremena. "Esquire" ju je prozvao najzavodljivijom ženom, četiri puta je nominirana za Zlatni globus, a smatraju je i jednom od najtalentiranijih glumica Holywooda.

Objavljeno: 08.07.2020. u 21:05
get url
text

Zahvaljujući izgledu, zaštitno je lice mnogih brendova, a oduševljenost lijepom Scarlett Johansson nije krio ni Woody Allen koji ju je nazvao svojom muzom.

Evo kako je izgledao njen put do zvijezda.

Scarlett Ingrid Johansson rođena je 22. novembra 1984, ali ona nije jedino dijete koje je porodica Johansson dobila tog dana.

Samo pet minuta kasnije na svijet je došao i njen brat blizanac, Hunter. Živjeli su na Manhattnu, u porodici Karstena Johanssona, po zanimanju arhitekte, i filmske producentice Melanie Sloan.

Za glumu se, zahvaljujući majci, zainteresirala od malih nogu, a audicije za razne televizijske reklame počela je obilaziti od sedme godine.

Već kao djevojčica dobila je priliku da glumi u predstavi “Sophistry” na Off Broadwayu, sa Ethanom Hawkeom, a filmski debi imala je 1994. u komediji “North”.

Prepoznavši neviđen talent u svojoj kćerki, Melania Sloan upisala ju je prvo u Lee Strasberg Theatre Institute, da bi kasnije pohađala i Professional Children’s School na Manhattnu.



Koliko je željela postati glumica, govori i podatak iz njene prošlosti koji kaže da je često glumila pred ogledalom, sve dok jednom nije samu sebe rasplakala jer nije mogla dobro odglumiti jednu scenu.

Iako je ona željela karijeru u glumačkom svijetu, desilo se nešto neočekivano. Umjesto nje, njen brat je dobio ponudu da potpiše ugovor sa jednim lovcem na talente.

Za Scarlett su široke mase čule 1996. godine nakon premijere filma “Manny & Lo”. Zatim je snimila jednu od najzapeženijih uloga u filmu “Šaptač konjima”.

Nakon toga Holywood nije mogao sakriti oduševljenje ovom mladom glumicom. Osim izgleda pokazala je i neviđen glumački talent, a uloge su se nizale.

Karijera je išla uzlaznom putanjom, a na privatnom planu joj ruže i nisu baš cvjetale.

Scarlett je oduvijek tražila stabilnu i čvrstu porodicu. Ljubav, pažnju i nekoga ko će joj biti oslonac. Razvod roditelja na nju je ostavio velike posljedice. Većinu djetinjstva provela je sa bakom, sa majčine strane, Dorothy Sloan, učiteljicom i knjigovođom.



Ono o čemu je sanjala od malih nogu ostvarilo joj se 2010. kada je dobila priliku zaigrati na Broadwayu, a za svoju glumu dobila je brojna priznanja - od lovorika najstrožih kritičara, pa sve do uglednih nagrada, poput Tonyja za najbolju ulogu.

Osim kao glumica, od 2006. pokušala se dokazati i kao pjevačica, pa je prepjevala pjesmu "Summertime", a dvije godine kasnije snimila i album. Međutim, kritičari nisu bili blagonakloni prema njoj.

Ono što je javnosti dakako zanimljivije je njen bogati privatni život.

Nakon što je od 2001. do 2002. bila u vezi sa Jackom Antonoffom, zatim dvije godine sa kolegom Joshom Hartnettom, u kojeg se zaljubila na setu “Crne Dalije”, 2007. godine započela je vezu sa kanadskim glumcem Rynom Reynoldsom.



To je navodno bila velika ljubav, pa su se samo godinu kasnije i vjenčali. Sve je potrajalo do 2010. kada su podnijeli papire za razvod.

Izvori bliski pjevačici kažu da je za raspad svih veza ona sama kriva, jer zna biti naporna i tako "ugušiti" svu ljubav koju partner gaji prema njoj.

Da nije prestala vjerovati u ljubav, pokazala je već 2012, kada je počela vezu sa Francuzom Romainom Dauriacom, sa kojim se ubrzo i vjerila. Većinu vremena proveli su na relaciji New York - Pariz, a 2014. Scarlett je rodila i njihovo dijete - djevojčicu koju su nazvali Rose Dorothy.



Iako su se nedugo nakon rođenja kćerke vjenčali, sredinom 2016. objavili su da je njihovom braku došao kraj.

Samo tri mjeseca kasnije otkriveno je da je ona počela vezu sa komičarem Colinom Jostom, sa kojim se vjerila u maju 2019. godine.

Ono zbog čega je javnost posebno voli je njeno javno osuđivanje medija zbog promoviranja premršavih žena.

Scarlett svoje obline nikada nije skrivala, a upravo je zahvaljujući njima i proglašavana jednom od najljepših žena svijeta.