navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
SFF

Nekadašnja druga pratilja Miss opkoljenog Sarajeva zasjenila sve na crvenom tepihu

Pretposljednju noć 28. Sarajevo Film Festivala, crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta Sarajevo, predvođena rediteljicom Ruth Mader, prošetala je ekipa austrijskog filma "Serviam - I will Serve".

Objavljeno: 18.08.2022. u 19:11
get url
text

Radnja filma smještena je u katolički internat u predgrađu Beča, namijenjenom bogatoj austrijskoj eliti. Škola opstaje ali broj vjernika je u opadanju i prostorije na višim spratovima su prazne. Ostvarenje ima notu trilera ili horora te se često zadnji prazni spratovi doimaju strašni i mjesta koja kriju tajnu.

- U filmu sam se bavila radikalnom vjerom, a kroz likove djevojčica se vidi koliko nisu sve iste sa stepenom vjere, neke od njih slijepo vjeruju, ali neke imaju sumnje. Ti imućni roditelji često nisu religiozni, već često internate koriste kao paravan da se riješe svog djeteta i odgovornosti – istakla je rediteljica Mader.

{$galerijaFotografija}

Na crvenom tepihu bili su i članovi žirija Takmičarskog programa – igrani film: Sebastian Meise, Antoneta Alamat Kusijanović, Katriel Schory, Lucille Hadžihalilović, Milan Marić, engleski filmski reditelj Michael Winterbottom, producentica i kompozitorica Melissa Parmenter, Amina Begović, Jasna Ornela Bery i Indira Kučuk Sorguč.

Nekadašnja druga pratilja Miss opkoljenog Sarajeva, blogerica i ambasadorica 3. Dječijeg sajma Marija Hudolin zablistala je na crvenom tepihu.

Pao je i poljubac na crvenom. Glumica Belma Salkunić poljubila je svog izabranika. 

- Bliži se kraj festivala, a diže se tenzija. Jako dobrih filmova je bilo i to je otežavajuća okolnost za odlučiti ko je najbolji - rekao je Marić, predsjednik glavnog takmičarskog žirija.

SFF, crveni tepih (1), 18.09.2022
1 od 7
left-arrowright-arrow