S obzirom da trenutno ne možemo posjećivati kozmetičke salone, donosimo vam nekoliko preporuka kako u svom domu da napravite tretman lica, maskicu koja će vam osvježiti lice.

Maska za hidrataciju suhe kože

Za ovu masku potrebno vam je jedno žumance, dvije kašike kokosovog ulja, kašika maslonovog ulja i kašika meda.

Med ubija bakterije, ulje kožu čini mekšom i elastičnijom, a jaja su puna vitamina. Držite masku na licu 15 minuta, a zatim isperite mlakom vodom i proizvodom kojim inače čistite svoje lice.

Maska za sjaj lica

Za ovu masku potrebne su vam tri kašike soka od narandže i četiri kašike meda. Narandža sadrži dosta vitamina C koji smanjuje hiperpigmentaciju kože, ten čini sjajnijim, hidratizira kožu i djeluje antibakterijski.

Pomiješajte sok i med, a zatim ravnomjerno nanesite na lice, isperite nakon 15 minuta a zatim nanesite hidratantnu kremu.

Maska za ljepšu teksuru lica                      

Za ovu masku potrebna vam je kašika grčkog jogurta, kašika meda i kašika kurkume. Kurkuma pomaže kod flekica na licu, jogurt nježno skida izumrli zloj kože, a med vlaži i hidratizira.

Citruse nemojte nanositi direktno na lice jer mogu jako isušiti lice, već isključivo u kombinaciji sa drugim sastojcima za masku. Masku prvo probajte na jednom dijelu kože, na unutrašnjem dijelu ruke pa onda na cijelom licu, da vam se ne bi pojavila neka alergijska reakcija.

Masku odmah iskoristite, ne ostavljajte za sutra jer se može pokvariti i mogu se pojaviti kontraefekti.

Izvor: Faktor