Nakon dvogodišnjeg angažmana na OBN Televiziji, Samra Menzilović-Ćatić vratila se svojoj staroj ljubavi – voditeljskom poslu na Radio M.

- Na OBN Televiziji odradila sam dvije sezone kao voditeljica u emisiji "Stol za 4". Moram kazati da je i taj angažman došao iznenada. Prihvatila sam ga jer je bio izazov, ali sam se brzo zasitila iz razloga što je taj posao za mene, koja sam hiperaktivna i stalno u pokretu, bio nekreativan i željela sam promjenu. Zbog pandemije druge emisije se ne produciraju, nekako je sve stalo, pa sam odlučila na tu saradnju staviti tačku – kaže Menzilović-Ćatić.

No, vrlo brzo Samra je dobila poziv sa Radija M.

- Radio je moja ljubav, jer je moj prvi angažman upravo bio na tom mediju, na Radiju Federacije BiH 2011. godine kada sam završila Fakultet političkih nauka. Kolege su divne i svi su me dočekali na najbolji mogući način. Već sam počela voditi popodnevni program sa kolegom Nidalom Čauševićem i sretna sam zbog toga što ću mnogima biti društvo kod kuće i suvozač dok putuju do svog odredišta – dodaje Menzilović-Ćatić.

Osim posla voditeljice, Samra je često angažovana i kao model, a okušala se i kao modna kreatorica.

- Puno je stvari koje su u planu i na tom polju, ali se sve sporije odvija zbog pandemije. Do sada sam u saradnji sa Jelenom Jugović-Tuncel, koja živi i radi u Turskoj, realizirala nekoliko kolekcija koje su odlično prihvaćene na tržištu. Ima ideja, ali evo čekamo da se situacija sa koronom smiri, pa da krenemo na posao. Imam odličnu saradnju i sa jednom od naših najboljih dizajnerica, Eminom Husedžinović-Ibrahimović, čije kreacije rado nosim na modnim revijama. Emina upravo radi novu kolekciju i jedva čekam da odjenem nove kreacije i pokažemo ih javnosti – kaže Menzilović-Ćatić.

Izvor: Faktor