navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Stručnjaci upozoravaju

Najveća greška koju pravimo kada se osjećamo zapostavljeno u vezi ili braku

Osjećate se zapostavljeno i usamljeno? Mislite da partneru niste važni u onoj mjeri kao na početku veze ili braka?

Objavljeno: 06.12.2020. u 09:15
get url
text

Nedostaje vam njegove pažnje? Ne donosite odmah zaključke. Manjak pažnje koju primate ne mora biti znak da se vaš partner od vas "ohladio", ima drugu ženu ili vas planira ostaviti.

Najveća greška koju žene rade u takvim situacijama jeste – optuživanje. Ne činite to prije nego što znate s čime se vaš partner nosi. Možda je u pitanju stres vezan uz posao, neka bolest, problemi s roditeljima, ostatkom porodice ili s nekim prisnim prijateljem.

Stručnjaci ističu da niste spremni saslušati njegovu stranu priče ako ga optužujete za određeno ponašanje. Iz istog razloga, on vam se neće htjeti povjeriti. Šta više, ako ga optužujete da je počinio nekakav grozan čin bez ikakvih dokaza, to bi ga moglo još više emotivno udaljiti od vas.

Budite saosjećajni, dajte mu priliku da se izjasni, saslušajte šta ga muči i zašto vam uskraćuje pažnju, a tek onda procjenjujte i djelujte.

Mnoge osobe u vezama zaboravljaju da se ne smiju oslanjati isključivo na partnera kako bi se osjećale posebno, privlačno ili uspješno. Budite sami sebi na prvom mjestu, naučite kako ćete si ugoditi, posvetite se svom mentalnom zdravlju, pa ćete onda lakše nositi sa svim eventualnim izazovima u vezi ili braku.