U golemu bocu stane sadržaj 150 običnih boca viskija, a zatvorena je čepom od 20 centimetara

Boca od 105,3 litara 14 godina starog Tomintoul viskija prodana je u nedjelju na online božićnoj aukciji u Londonu. Teži oko 180 kilograma, visoka je oko metar i po, a iz nje se može natočiti oko 5.250 čašica. U golemu bocu stane sadržaj 150 običnih boca viskija, a zatvorena je čepom od 20 centimetara. Napunio ju je tim od 14 ljudi u destileriji Tomintoul u avgustu 2009. godine.

Prvi je put boca odvezena iz sela Highland 2012. kako bi bila predstavljena na Škotskoj izložbi viskija u Edinburghu. Tada je njezina vrijednost procijenjena na više od 6.000 eura, prenosi Hina.

Direktor i suosnivač aukcijske kuće Just Whisky Graham Crane kazao je prije prodaje da se "povremeno pruži prilika za kupnju uistinu jedinstvene boce viskija" te da je "ovo bez sumnje jedan od njih".

- Oduševljeni smo što ovaj mjesec na prodaju nudimo golemu bocu i nadamo se da će sretni kupac imati dovoljno veliku božićnu čarapu za božićni dar odgovarajuće veličine, ako to bude poklon, ili da planira organizirati novogodišnji doček za pamćenje - rekao je Crane.