navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Prava avantura

Najljepši zimski hoteli u kojima bi bilo uživanje odsjesti barem jednom u životu

Ledeni hoteli i sav sadržaj koji dolazi s njima definitivno je nešto što biste trebali doživjeti barem jednom u životu ako budete u mogućnosti.

Objavljeno: 24.01.2020. u 13:56
get url
text

Dok razmišljate o tome, evo nekoliko ideja za smještaj:

Snowhotel of Kemi, Kemi, Finska

Snježna avantura u Finskoj pravi je doživljaj čak i unutar hotela Snowhotel of Kemi. Osim što su posvuda ledene skulpture, možete se upisati i na kurs klesanja leda.

Snowhotel Kirkenes, Kirkenes, Norway

Bajkoviti ledeni hotel u Norveškog svake se godine gradi iznova, u čemu pomažu klesari leda iz svakog kutka svijeta. Osim samog iskustva spavanja u ledenom hotelu, ovdje se nudi i pregršt sadržaja i izleta, kao i druženje s pravim sobovima.

Saint-Gabriel-de-Valcartier, Kanda

Ovaj hotel je toliko predivan da djeluje nestvarno. Igra svjetlosti na kamenu i ledu od kojeg je napravljen ostavit će vas bez riječi, a grijat ćete se u arktičkim vrećama za spavanje jer se temperatura u ovim sobama održava na oko četiri stepena Celzijusa.

Hotel of Ice, Jezero Balea, Rumunjska

Na vrhu Karpata smjestio se još jedan ledeni hotel. Ovdje je baš sav namještaj od leda, a ugrijat ćete se toplim dekama i lokalnim delicijama.

ICEHOTEL, Jukkasjärvi, Švedska

Vjerovatno jedan od najluksuznijih ledenih hotela smjestio se u Švedskoj. Svaka soba funkcionira kao umjetnina sama za sebe jer je svaku oblikovao i osmislio drugi umjetnik. Za ovaj projekt okupili su se umjetnici iz cijelog svijeta.

Kakslauttanen Arctic Resort, Saariselka, Finska

Ovo je jedna od onih fotografija na koje naletimo na Instagramu i izgledaju nam tako nestvarno. No, ovi simpatični iglui zapravo imaju svoju lokaciju. Nalaze se u Finskoj, a napravljeni su tako da se iz njih može gledati polarna svjetlost. Iako izgledaju hladno, bez brige, imaju najtoplije vreće za spavanje.

Lapland Hotels Snow Village, Kittila, Finska

Hotel u finskom gradiću Kittila svake godine mijenja tematiku. Ovogodišnji dizajn oduševit će ljubitelje Igre Prijestolja. Osim toga, sagrađen je od 20 miliona kilograma snijega i 350.000 kilograma leda.