navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Dan žena

Najdraži pokloni koje su za 8. mart dobile Hanka Paldum, Jasna Diklić, Džejla Glavović-Očuz i Delila Softić

Međunarodni dan žena, 8. mart, simboličan je dan koji spaja sve pripadnice ljepšeg spola širom svijeta u borbi za ravnopravnost.

Objavljeno: 08.03.2020. u 09:28
get url
text

To je dan kada se prisjećamo priča o običnim ženama koje su kreirale historiju, slavimo žene i njihov doprinos društvu, ali i prilika da se osvrnemo na to koliko je jedno društvo napredovalo u borbi da postigne rodnu jednakost.

Tog dana različite organizacije realiziraju kampanje s ciljem podizanja svijesti o značaju i ulozi žene u zajednici, ističući pozitivne primjere uspješnih žena i prepreke koje su one na tom putu ostvarenja morale proći.

No, tradicionalno u našoj zemlji, to je vrijeme okupljanja žena, majki, radnih koleginica na zabavama, ali i vrijeme darivanja od strane njihovih jačih polovina. Nažalost, komercijalizacija i potrošačke navike društva su uzele maha i kada je obilježavanje ovog datuma u pitanju, što svakako ide na ruku trgovačkoj mašineriji.

I premda neki to osuđuju, poklone, da budemo iskreni, vole svi, a naše poznate dame sa javne scene smo pitali koji im je najdraži poklon koji su dobile za 8. mart.

- Za svaki poklon je bitno da se uruči s ljubavlju i osmjehom. Pošto ne patim od nakita, za Dan žena moja kuća liči na cvjećaru - kaže Hanka Paldum.

Diva bh. glumišta Jasna Diklić 8. marta ima dva razloga za slavlje.

- Meni je za Dan žena i rođendan, tako da za dva praznika dobijem jedan poklon. Naravno, najdraži su mi pokloni supruga i djece. Najviše volim kada me iznenade nekim lijepim putovanjem - iskrena je Diklić.

FOTO: Velija Hasanbegović

Najuspješnija bh. manekenka i model Džejla Glavović-Očuz govori da su joj najljepši pokloni sina Omara.

- Najdraži poklon mi je prva čestitka od sina koju je napravio u vrtiću i buket cvijeća koji je bio veći i od njega. Među dražim poklonima od supruga je i kratko putovanje za dvoje. Uglavnom, Dan žena provodim sa ženskim članovima porodice i najbližim prijateljicama – kaže Džejla.

Lijepa doktorica i model Delila Softić mnogo voli da putuje, a posebne i značajne datume često obilježava na putovanjima.

- Raduju me te vrste poklona bilo da ih darujem ili dobijam. Kada je 8. mart u pitanju, volim ukusne lijepo upakovane čokoladice ili neke personalizirane sitnice – skromna je Delila.