navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Minneapolis

Mladić pijan "usvojio" klokana i shvatio to tek nakon mjesec

Većina ljudi napravila je glupost u pijanom stanju. Popiti koju čašicu više pa slati poruke osobi kojoj ne trebaš scenarij je dobro poznat mnogima.

Objavljeno: 10.03.2020. u 09:00
get url
text
Klokan

Postoje i oni koji u takvim situacijama ne mogu držati jezik za zubima pa kažu nešto što ne bi trebali. Kada se um zamuti vinom i kada motorika postane slaba, često nastrada i novčanik. Neki ga izgube, a neki jednostavno troše izvan svojih mogućnosti.

Peyton Haag iz Minneapolisa za Novu godinu učinio je nešto nepromišljeno te potpuno zaboravio na to sve dok nije vidio da mu s kartice svake sedmice nestaje pet dolara. Kada je to prvi put primijetio, bio je početak mjeseca, vrijeme kada mu se putem kartice naplaćuju aplikacije pa je pomislio da se radi o nekoj naknadi.

No kada je shvatio da se to ponavlja iz sedmice u sedmicu, odlučio je vidjeti o čemu se radi. Saznao je da je "usvojio" klokana iz Australije te da tako svake sedmice pomaže životinjama nastradalim u požarima. Sve mu je to zvučalo čudno, jer se radi o naplati na sedmičnoj bazi pa je odlučio dodatno proučiti stvar.

Shvatio je da se ne radi ni o kakvoj organizaciji, već o običnoj prevari te je otkazao pretplatu. No, sama ideja mu se jako svidjela pa je odlučio pronaći pravo udruženje putem kojeg je "usvojio" dva klokana. Na taj način zaista pomaže stradalim životinjama koje stvarno trebaju pomoć. Izgleda da njegova pijana odluka i nije bila tako loša.