navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Predstavljamo

Miss Federacije BiH Amina Smajić: Ljepotica iz Kladnja koja voli da pjeva i svira

Stvarno nikada neću zaboraviti 1. septembar. Sa 18 godina okitila sam se titulom najljepše djevojke i nadam se da ću i na državnom izboru biti uspješna, kaže Smajić

Objavljeno: 05.09.2019. u 08:18
get url
text

Lijepoj Amini Smajić 1. septembar 2019. godine označit će prekretnicu u životu i karijeri. Naime, 18-godišnja ljepotica iz Kladnja prošle nedjelje okitila se lentom Miss Federacije BiH. Na takmičenju koje je održano u Tuzli, Amina je osvojila simpatije žirija.

- Stvarno nikada neću zaboraviti 1. septembar. Sa 18 godina okitila sam se titulom najljepše djevojke i nadam se da ću i na državnom izboru biti uspješna. Ovo takmičenje mi je pored lente donijelo mnoga poznanstava. Na pripremama sam upoznala djevojke iz cijele BiH, ali sam spoznala i brojne ljepote Tuzle. Posjetile smo i Slane slapove, Arheološki park - neolitsko sojeničko naselje, Slanu banju, Atelje Ismeta Mujezinovića i mnoge druge ljepote – kaže Amina koja je učenica četvrtog razreda Medicinske škole u Tuzli.

Aktuelna Miss Federacije BiH dvije godine se bavi modelingom, a, kako kaže, dosta su joj koristili savjeti ranijih pobjednica Elme Šljivić i Darije Hajduković.

{$galerijaFotografija}

- One su mi bile velika podrška na ovom takmičenju ljepote. Sad ću nekoliko dana uživati u pobjedi, a potom počinjem sa pripremama za Miss BiH – nastavlja Smajić.

Pored modelinga njena velika ljubav je muzika.

- Već nekoliko godina amaterski pjevam i sviram gitaru. To je više za moju dušu, ali i društvo kada se okupimo. Nikada se ne zna. Možda se u budućnosti posvetim pjevanju, a nedavnom sam nastupala na Izboru najboljeg sportiste Živinica – kaže Amina koja nakon završetka srednje škole planira da upiše Medicinski fakultet.

Amina Smajic Miss FBiH, 04.09.2019
1 od 9
left-arrowright-arrow