navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Uspješna Bosanka

Milena Tunguz poručila: Ostanite u kući, radite lijepe stvari, vjerujem da ćemo nakon ovoga postati bolji ljudi

I poznata Bosanka Milena Tunguz dane provodi u izolaciji. Uspješna manekenka i glumica sa internacionalnom karijerom trenutno je u Banjoj Luci sa porodicom.

Objavljeno: 02.04.2020. u 07:21
get url
text

- U izolaciji sam 20 dana. Korona mi je poremetila sve planove, ali nisam jedina. Ako ima išta lijepo u svemu ovome to je da sam sa svojima, treniram, čitam knjige, uglavnom one koji su vezani za psihologiju, gledam filmove i tjeram se da počnem učiti još jedan strani jezik. Hranim se zdravo, volim da kuham laganija jela, jer me to u posljednje vrijeme baš interesuje. Sad imam vremena i da slikam, pohvalila bih se da već imam nekoliko gotovih radova, pa možda u budućnosti bude i neka izložba. Rekla bih da, bez obzira na ovu vanrednu situaciju, i dalje pokušavam sve držati pod kontrolom, jer sam tako naučila živjeti – kaže Milena.

Nakon uspješne internacionalne manekenske karijere, angažmana za Pradu, editorijala za magazin "Marie Claire", te brojnih drugih važnih projekata, Milena se prije četiri godine okušala i u glumi.

- Snimila sam dva filma u kojima sam bila jedna od glavnih uloga, u Indoneziji. Prvi film je priča o "Hellen Van Stolch", koji sam prije nekoliko godina snimila u Džakarti, a drugi je "From London to Bali" – hvali nam se ova nesuđena inžinjerka mašinstva.

Dvadesetšetogodišnja rođena Fočanka, koja je kako nam je otkrila još kao djevojčica sanjala da šeta svjetskim modnim pistama, modelingom se profesionalno bavi punih deset godina.

A, koliko je uspješna u onome što radi najbolje govori podatak da je imala priliku upoznati je i raditi sa slavnom Donatellom Versace, a učestvovala je i na takmičenju za World Top Model, kada je predstavljala BiH i osvojila četvrto mjesto. 

 - Nedavno sam se pojavila i na najvećem bilbordu u Aziji u Hong Kongu, a radi se o reklami koju sam snimala u Sarajevu za švedski brand – Foreo. Umjetnička sam duša i u tome želim ostati. To je i bio razlog zbog kojeg sam prekinula studij mašinstva, jer smatram da, kako biste bili uspješni, morate voljeti ono što radite. Zbog toga ne želim da gubim vrijeme na nešto u čemu ne uživam.

Kroz glumu je shvatila svoje talente i neki pravac u modelingu, pa se, kaže, sada više bavi komercijalnim snimanjem reklama.

- Trenutni planovi su mi da se nastavim baviti modelingom još nekoliko godina. Mislim da bih tek sada mogla da postignem uspjeh o kojem razmišljam jer sam sazrela. Ustvari, tek sad sam spremna na pravu borbu. Naravno, tu je i gluma, voljela bih da se ponovo pojavim na filmskom platnu, ko zna možda i u Hollywoodu. Prepustit ću to vremenu, a ono što sam do sada naučila, jeste da ništa u životu nije nemoguće ako čovjek radi na sebi i želi da uspije.

O daljoj budućnosti rijetko razmišlja, ali bi, otkriva, voljela zauvijek ostati ispred kamera.

- Izbor je širok, pa ćemo vidjeti kojim putem će me život odnijeti jednom kad se prestanem baviti modelingom. Moj najveći uspjeh je što sam pronašla sebe, izgradila svoj karakter i volim to - ko sam postala.

Iako je u to, kaže teško povjerovati, Milena rijetko odlazo u shopping.

- Dok sam bila mlađa voljela sam, sada manje. Idem samo kada moram i kupovinu obavljam sama, jer mi treba više vremena da pronađem ono što mi se sviđa, ali i zato što baš i ne volim savjete. Iskreno, ne volim da trošim novac koji sam "teško" zaradila na nevažne stvari. Više volim da ulažem u sebe, a ne u garderobu. Kupujem onoliko koliko mi treba i smatram da sada imam druge prioritete u životu.

Ipak, voli se kaže, počastiti kozmetikom za njegu kože i kose, i na to ne žali novac.

- Izgled je presudan u mom poslu, pa sam na to uvijek spremna uložiti kako bi bila njegovana i mladolika.

Iako je, kaže, teško naviknuti se da danima ostanete u kući, Milena je na kraju razgovora pozvala sve da se pridržavaju mjera nadležnih organa.

- Ostanimo kod kuće i strpimo se da sve ovo što prije prođe. Znam da nije lako, imala sam i ja faze straha i panike, ali više ne jer ne čitam vijesti. Pokušavam da skrenem misli na ljepše i pozitivnije stvari, što svima preporučujem. Vjerujem u pozitivan ishod i vjerujem da ćemo, nakon ovoga, svi postati bolji ljudi, jer sad imamo priliku da shvatimo vrijednosti stvari koje smo uzeli zdravo za gotovo, kao što su sloboda i zdravlje. Zato ostanimo jaki, šaljem vam svima ljubav i podršku – poručila je Milena Tunguz.