navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Objasnila zašto

Mama objavila iskrenu ispovijest: Odluka da imam dijete mi je najgora u životu

Majčinstvo nije jednostavno, a prilagođavanje na život s novorođenčetom je izazov za koji mnoge žene nisu spremne. Iako većina mama priznaje da imaju dobre i loše dane, jedna kaže da je požalila što je rodila.

Objavljeno: 15.09.2021. u 12:57
get url
text

U ispovijesti koju je objavila na roditeljskom forumu Mumsnet anonimna žena u naslovu ističe da joj je odluka da ima dijete "najgora u životu".

- Ustani u 6. Idi na posao. Završi posao. Pokupi dijete iz jaslica. Pokušaj zabavljati dijete dva sata. Okupaj dijete. Stavi dijete u krevet. Imam 45 minuta za sebe, koje moram potrošiti na posao. Beba se budi. Umiri bebu. Dva sata spava. Beba se budi. Dva i po sata potroši da je umiriš. Četiri sata spava. Beba se budi. Pokušaj je uspavati. Ustani u 6. Osjećaš se kao zombi. Idemo ispočetka - opisala je svoj dan.

Objavu je zaključila riječima: "Da. Imati dijete je glupa stvar."

Druge majke požurile su pružiti joj podršku i ohrabriti je.

"Zvuči teško. Imati dijete je težak posao, ali neće zauvijek biti tako. Bebe rastu i mijenjaju se. Neće tvoj život zauvijek ovako izgledati."

Neki su je pitali ima li podršku partnera, a ako ne, može li se obratiti porodici ili prijateljima za pomoć. Također, predložili su joj da radi pola radnog vremena kako bi osigurala nekoliko sati za sebe ili da barem pokuša dogovoriti da radi od kuće.