Prva najava Neflixovog dokumentarca "Beckham" koji prati priču fudbalske legende Davida Beckhama (48) već je podigla prašinu. 

Osim nevjerojatnih sportskih uspjeha popularnog fudbalera, dio dokumentarca posvećen je Davidovoj vezi i braku s Victorijom. Ovog ljeta par je proslavo 24. godišnjicu braka. 

U serijalu se pojavljuje i Davidova majka, Sandra Beckham, koja je otkrila pred kamerama kakve je brige imala kada je njen sin započeo vezu sa "spajsicom". 

- Bojala sam se da će zbog nje izgubiti sve za što je toliko teško radio. Bilo je očito kako je zaluđen njom, i činilo nam se da je u tom razdoblju nogomet pao u drugi plan. Jedino što ga je zanimalo je Victorija - ispričala je Sandra. 

David Bechkam puno je puta ispričao priču kako je upoznao svoju suprugu. Zaljubio se na prvi pogled, i jedva je dogovorio spoj. Njen broj telefona zapisao je na avionsku kartu. Bojao se da ga ne izgubi, a i dan danas tu uspomenu čuva u sefu. 

Zaprosio je Victoriju 1998. godine dijamantnim prstenom vrijednim 65.000 funti, a vjenčali su se godinu dana kasnije u dvorcu u Dublinu. Par ima četvero djece. 

Victoria je prije Davida bila zaručena za instalatera protuprovalnih alarma Marka Wooda, a njegovo je prezime koristila na prvim nastupima s popularnom grupom Spice Girls i potpisivala se kao Victoria Wood. 

Izvor: Faktor