navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Jednostavno je

Mali test otkriva starenje kože po rukama

Prečesto korištenje dezinfekcijskih gelova nam jako isušuje ruke, a pomoću četiri kućna testa možete saznati ne samo koliko su vam stare ruke, već i koliko nokti i starosne mrlje određuju starost. To je za DailyMail otkrio britanski plastični hirurg Paul Banwell.

Objavljeno: 25.03.2020. u 20:08
get url
text
Ruke

Pigmentacija, stanjivanje, višak kože, starosne mrlje i pojačana pojava vena su znakovi koji upućuju na to da vam koža ruku stari.

Kućni test za starost ruku

Stisnite kožu na vrhovima ruku i odredite koliko brzo će se vratiti u početnu poziciju kako bi ste otkrili koliko godina imaju vaše ruke.

1-2 sekunde: ispod 30 godina
3-4 sekunde: 30 do sredine 40-ih
5-9 sekundi: 45 do 50
Duže od deset sekundi: 60 +

Koliko godina imamo po debljini noktiju

Kako starimo, nokti postaju sve tanji. Čvrstoća nečijih noktiju može biti znak za njihovu dob, ali svakodnevno korištenje krema za ruke pomoći će noktima da ne postanu lomljivi.

Jaki nokti - ispod 30 godina
Srednja čvrstoća i povremeni prijelomi - 30 do 40
Primjetno tanji nokti - 45 do 50
Tanki i lomljivi nokti - 60 +

Boja noktiju

S vremenom nokti mogu poprimiti žutu boju ako ne vodite brigu o njima. Lakše ozljede nokta i lak na noktima mogu pridonijeti promjeni boje noktiju i mogu ukazivati ​​na to koliko je osoba stara. Općenito, nokti počinju gubiti boju nakon 40 godina.

Zdravi prirodni sjaj - Ispod 40 godina
Blaga promjena boje, nedostaje sjaja - 40 do 50
Žuti nokti, bez sjaja - 60 +

Starosne mrlje

One su vrlo česte kod odraslih, starijih od 50 godina. Međutim, mlađe osobe s povećanim izlaganjem suncu koje ne pokrivaju ruke ili se ne mažu zaštitnim faktorom mogu ući u prijevremeno starenje.

Nema vidljivih starosnih mrlja - ispod 30 godina

Ispod tri - 30 do 40
Više od 5 - 50 +
Više od 10 - 60 +

- Neki poslovi značajno mogu utjecati na starenje ruku, na primjer hirurzi, ljekari, medicinske sestre, kuhari i oni koji rade u prehrambenoj industriji peru ruke više od 50 puta dnevno jakim sredstvima za čišćenje, sapunima i alkoholnim gelovima, a to neminovno utječe na starenje - objašnjava Paul za Dailymail.