Madeline Hoffman je biciklom putovala više od četiri mjeseca od Njemačke do Turske kako bi prvi put upoznala svog oca koji živi u turskom gradu Kayseri.

Prije sedam godina ova 33-godišnja djevojka je saznala da je njen otac Turčin.

Madeline, koja je u to vrijeme bila modna dizajnerica i živjela je u Sydneyu u Australiji, odlučila je da želi krenuti na dugo i neobično putovanje kako bi konačno upoznala svog oca.

Dala je otkaz na poslu i vratila se u Njemačku, gdje je nastavila živjeti, te je 23. avgusta prošle godine krenula biciklom ka Turskoj.

Madeline je redovno na društvenim mrežama pisala o svojim iskustvima tokom putovanja.

Stigavši do Kayserija, grada u centralnom dijelu Turske, nakon više od četiri mjeseca konačno je upoznala svog oca Durana Tekina koji sada ima 64 godine.

U razgovoru za Anadoliju, ispričala je da je bila šokirana kada je tek sa 26 godina saznala da je njen otac Turčin.

Odlučila je krenuti na dugo putovanje kako bi "otkrila drugu polovinu svog porijekla i pronašla sebe".

- Imala sam različita osjećanja jer sam krenula da se sretnem sa ocem po prvi put. Čekala sam ovaj trenutak čak 33 godine. Četiri i po mjeseca putovala sam biciklom da doživim ovaj momenat - kazala je.

Madeline je istakla također da želi upoznati turski narod što je više moguće kako bi naučila o svojoj drugoj kulturi.

- Želim da slušam tursku muziku, probam tursku hranu i naučim i turske riječi.

Nakon što je krenula na put biciklom iz Njemačke, još je putovala kroz Francusku, Švicarsku, Italiju, Hrvatsku, Sloveniju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Albaniju i Grčku, prije nego što je konačno stigla do konačnog odredišta.

Njen otac Tekin je ispričao da je 1973. godine otišao u Njemačku i tamo se počeo baviti biznisom.

Istakao je da je dobio dvije kćerke sa ženom koju je upoznao u Njemačkoj, dodajući da su raskinuli vezu iz raznih razloga.

Tekin je kazao da nije vidio kćerke dugo godina, istakavši da se obratio opštini prije nekoliko godina i počeo da traga za kćerkama.

Kako je kazao, najstariju kćer je upoznao u Njemačkoj, ali nije mogao ranije da se susretne sa mlađom kćerkom Madeline jer je tada živjela u dalekoj Australiji.

Izvor: Anadolija