navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Banja Luka

Ljubav u doba korone: Uz prigodne maske, izgovorili sudbonosno "da"

Ljubav ne poznaje granice, dokaz za to su i mladenci iz Banje Luke Svjetlana Keren i Dušan Babić, koji su se jučer, uprkos vanrednoj situaciji zbog koronavirusa i ograničenjima, "stigli i vjenčati".

Objavljeno: 28.03.2020. u 11:17
get url
text

U pratnji kumova, poštujući mjere koje su na snazi, svoje sudbonosno da su izgovorili pred matičarem i odbornikom Skupštine grada.

Svjetlana kaže da vjenčanje nisu zamišljali bez porodice, ali da je ipak bilo simpatično, i nešto što će pamtiti cijelog života. A kako i ne bi.

- Za datum vjenčanja smo se odlučili još krajem prošle godine, jer nam on privatno ima simboliku. Ali, željeli smo i da ono bude između dvije trke, jer je moj suprug profesionalni atletičar, a ja rekreativno trčim polumaraton i manje trke. Svadbu smo planirali u krugu uže porodice i roditelja, ali je takva situacija da su i moja majka, ali i Dušanovi roditelji stariji od 65 godina, pa nisu prisustvovali zbog zabrana - kazala je Svjetlana.

FOTO:  Dejan Rakita/PIXSELL

Na maskama koje su nosili, izrađenih uz pomoć prijatelja, imali su natpise na kojima je pisalo: mlada, mladoženja, kum i kuma.

- Drago nam je ako je vijest o našem vjenčanju, nekome popravila raspoloženje. Pravu proslavu smo dogovorili sa kumovima, roditeljima i porodicom, kada prođe ova situacija sa koronavirusom. Imali smo skroz drugačiji koncept, ali na kraju je ispalo dobro, pa sam čak uspjela naručiti i bidermajer - rekla je mladenka za Banjaluka.com.

FOTO: Dejan Rakita/PIXSELL

Nije poznato ko ga je uhvatio. I da li je iko.