navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Korisno

Lijepi i zdravi: Osam savjeta kako ojačati i obnoviti nokte nakon gel manikure

Gel manikura i dalje je jedan od najpopularnijih trendova kada je u pitanju održavanje noktiju. Žene koje ne vole same uređivati nokte ili nemaju vremena za česta lakiranja kod kuće znaju se odlučiti upravo na geliranje noktiju.

Objavljeno: 25.09.2021. u 13:23
get url
text

Glavni razlog zbog kojeg su gel manikure toliko popularne vrlo vjerovatno je povezan s dugotrajnošću laka. Za razliku od običnih lakova koji nakon nekoliko dana više ne izgledaju besprijekorno, idealan izgled gel laka može potrajati i do tri sedmice ako se pravilno brinite o svojim noktima.

Postoji mogućnost da proces geliranja noktiju izazove dehidraciju i stanjivanje noktiju. Ono što trebate imati na umu ako se odlučite na gel manikuru jeste da je zapravo najštetniji dio cijelog procesa samo uklanjanje manikure. Zato, kako bi vaši nokti i nakon geliranja bili lijepi i zdravi slijedite ovih osam savjeta.

1. Podrežite nokte

Duži nokti skloniji su lomljenju pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti (poput pokušavanja skidanja poklopca s plastične posude). Neka vaši nokti budu kratki kako biste spriječili da zapinju o stvari i lome se. Osim toga, bolje je za početak imati kratki nokte kako biste bili bez brige od lomljenja.

2. Neka budu zaobljeni

Gel lak s vremenom može stanjiti nokte, što ih čini sklonima zapinjanju za stvari i lomljenje. Umjesto šiljatih ili četvrtastih, nokte radije oblikujte tako da budu zaobljeni što će ih učiniti čvršćima.

3. Nježno ih brusite

Rašpicom lagano pređite preko neravnih rubova i bilo kakvih neravnina kako biste zagladili nokte. To će spriječiti ljuštenje noktiju, naročito na vrhovima.

4. Često vlažite nokte

Nekoliko puta dnevno umasirajte ulje za zanoktice u nokte i kožu oko noktiju. Zatim ih dobro namažite gustom kremom za ruke ili melemom. Ulje se bolje upija u slojeve noktiju, dok krema stvara okluzivnu barijeru koja zadržava vlažnost.

5. Neka vam ruke budu suhe

Kao i inače, ograničite izloženost vodi kad god je to moguće. Oprati nekoliko tanjira golim rukama nije problem, no za sve duže od toga nosite rukavice kako biste spriječili prodiranje vlage (što može uzrokovati podizanje laka na noktima).

6. Koristite tretman za nokte

Uzmite pauzu od lakiranja nekoliko sedmica i umjesto laka na nokte stavite tretman za njihovo jačanje.

7. Ne dirajte zanoktice

Oduprite se porivu da ih režete ili potiskujete. Zanoktice štite nove nokte koji rastu ispod starih (što je još jedan razlog zašto je važno održavati njihovu vlažnost).

8. Ne gulite lak s noktiju

Ako i kad odlučite opet napraviti gel manikuru nakon što vam se nokti oporave, oduprite se porivu da gulite lak s njih jer s lakom možete skinuti i slojeve noktiju. Otiđite u salon radi pravilnog uklanjanja – ili kupite pribor za uklanjanje s kojim to možete učiniti i sami.