navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Forbes odlučio

Kylie Jenner drugu godinu zaredom proglašena najmlađom milijarderkom na svijetu

Kylie Jenner već je drugu godinu zaredom, zahvaljujući Forbesu, proglašena najmlađom milijarderkom na svijetu, koja je svoj novac zaradila sama, a nije ga naslijedila.

Objavljeno: 08.04.2020. u 12:48
get url
text

Prošle godine sa trona je "skinula" osnivača Facebooka Marka Zuckerberga, koji je svoju prvu milijardu zaradio 2008. godine, kada je imao tek 23 godine.

Iako je njeno prošlogodišnje proglašenje izazvalo mnoge kontroverze, budući da je javnost smatrala kako je Kylie Jenner to sve stekla zahvaljujući svojoj porodici, iz Forbesa su brzo i jasno dali do znanja da uprkos tome što je imala pomoć svoje slavne porodice, ona biznis nije naslijedila već ga je sama izgradila, a budući da se njeno bogatstvo procjenjuje na milijardu dolara, zasluženo je na tronu.

 

U novembru prošle godine prodala je 51 posto udjela svojeg branda Kylie Cosmeticsa beauty brandu Coty Inc. za 600 miliona dolara, ali su papiri riješeni tek u januaru ove godine, a cijeli biznis sada je procijenjen na oko 1,2 milijarde dolara.

Prošle godine sa trona je "skinula" osnivača Facebooka Marka Zuckerberga, koji je svoju prvu milijardu zaradio 2008. godine, kada je imao tek 23 godine.

 

Kylie Jenner, koja je najmlađa u klanu Kardashian-Jenner, svoju kozmetičku liniju započela je 2015. godine prodajući komplete ruževa za usna po cijeni od 29 dolara.

Kompleti su se rasprodali u svega nekoliko minuta od puštanja u prodaju, a sve to bilo je jasan znak koliko je Kylie moćna na društvenim mrežama gdje je prati više od 270 miliona ljudi diljem svijeta.