navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Omiljeno jelo

Kulinarski trikovi: Kako da vaša kajgana bude divno kremasta i preukusna

Kajgana je većini omiljeno jelo za doručak. Jednostavna je, zahtjeva malo sastojaka pa se često pogrešno smatra da je svako može brzo napraviti i da to ne zahtijeva posebne vještine.

Objavljeno: 14.04.2021. u 22:07
get url
text

Nažalost, često je rezultat pripremanja suha i gotovo bezukusna kajgana. No, otkrivamo vam trik, a to je jedan dodatni sastojak koji će ovo omiljeno jelo pretvoriti u remek djelo. U pitanju je vrhnje.

Savršeno ukusnu i kremastu kajganu dobit ćete tako da na svako jaje dodate po jednu kašiku vrhnja. Prvo pomiješajte jaja s uobičajenim sastojcima i začinima, a ako volite, možete dodati malo nasjeckanog vlasca, luk, paradajz ili listiće peršuna. Tek kad je sve dobro promiješano, umiješajte vrhnje. Kremasta i svilena - takva je kajgana kad se pravi na francuski način.

Rastopite maslac u tavi, neka se dobro ugrije pa izlijte jaja u tavu. Neka se stvrdnu bez miješanja, a kad donja strana malo posmeđi, tek onda okrenite kajganu. Potom je špatulom podijelite na manje komade, jer ćete na ovaj način vidjeti je li dovoljno pržena iznutra.