navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Beauty trendovi

Korejska rutina njege koja će lice podmladiti u šest koraka

Korejska rutina njege kože sve je popularnija i jedna je od vodećih beauty trendova. Korejski brendovi za njegu lica posljednjih su godina doživjeli pravi procvat, a mnogi govore kako je azijska rutina njege lica preporod za kožu lica.

Objavljeno: 18.11.2020. u 22:42
get url
text

Istočnjačke ljepotice poznate su po besprijekornom tenu, a ključ savršene kože jest njihova rutina. U azijskoj kulturi već od malih nogu posebna se pažnja posvećuje njezi lica, a beauty tretmani za njih nisu samo obična rutina, već način života.
Korejska skin care rutina se fokusira na dubinsko uljepšavanje kože, a ne na njeno pokrivanje teškim slojevima šminke.

Donosimo vam njihovih 6 praktičnih savjeta za odmorno, lijepo i mekano lice.

1. Jamsu

Jamsu doslovno u prijevodu znači "uranjanje" na korejskom, što zapravo i uključuje ova tehnika. Jamsu tehnika omiljena je alternativa Koreanki za poznatu baking metodu kojom se koriste brojni make up artisti hollywoodskih zvijezda kako bi njihov make up učinili izdržljivim.

Nakon što ste nanijeli puder i korektor, na lice je potrebno nanijeti sloj pudera u prahu ili baby pudera. Lice se tada uranja u posudu napunjenu s ledenom vodom na 10 do 30 sekundi. Ova tehnika donosi matirani izgled, a vaš make up će biti postojan cijeli dan.

2. Tapkanje proizvoda

Umjesto da mažete svoj proizvod i utrljavate ga, lagano tapkajte po koži lica kao da se "šamarate". To poboljšava protok krvi i omogućuje da proizvod bolje prodre u kožu. Osim toga, to pomaže tokom vremena stimulirati kolagen.

3. Vježbe za masažu lica

Kao što je važno trenirati mišiće tijela kako se ne bi opustili prije vremena, isto je potrebno i s mišićima lica. Masaža lica nije komplikovana i možete je izvoditi svaku večer prije spavanja po dvije do pet minuta. Osim što će vaše lice izgledati zategnutije i imat ćete prirodne "konture", poboljšat ćete cirkulaciju i vratiti koži zdravu boju. Uz to, bore će se manje vidjeti i odgodit ćete nastanak novih. Samo, budite jako nježne, ne navlačite kožu nego je tapkajte i masirajte nježnim pritiskom prstiju.

4. Sušenje na zraku + pravilo od 10 sekundi

Nakon što ste oprali lice, ostavite ga da se osuši na zraku, umjesto da ga sušite peškirom. Ne samo da je to loše za vašu kožu, već unutar tih vlakana živi iznenađujuće velika količina bakterija i hemikalija, čak i ako ste peškir tek oprali. Prema pravilu od 10 sekundi, svoje biste proizvode za njegu kože trebali primijeniti u roku od 10 sekundi nakon pranja dok je vaše lice još uvijek vlažno.

5. Dvostruko čišćenje

Čini se da je istina da samo jedno sredstvo za čišćenje lica možda neće biti dovoljno za uklanjanje svih bakterija i nečistoća s vašeg lica. Da biste osigurali da je vaše lice zaista čisto, dvostruko ga čistite. To podrazumijeva sredstvo za čišćenje na bazi ulja za uklanjanje šminke nakon čega slijedi standardno sredstvo za čišćenje na bazi vode za dubinsko čišćenje kože.

6. Kupka do pola

Dosta popularne kupke u Koreji su vruće kupke s vodom koja tek dolazi do pupka, dok gornji dio tijela ostaje potpuno suh. Rečeno je da temperaturna razlika između gornje i donje polovice tijela pomaže pojačati cirkulaciju, dok para koja dolazi iz vode hidratizira vaše pore, piše Real Simple.