navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nakon razvoda

Kome će pripasti vila na koju je Bill Gates prije godinu potrošio 43 miliona dolara

Nakon što je svijet saznao da se Melinda i Bill Gates razvode, sada sve zanima kako će prvi čovjek Microsofta podijeliti svoje ogromno bogatstvo sa uskoro bivšoj suprugom.

Objavljeno: 04.05.2021. u 22:10
get url
text

Podsjetimo, Bill je četvrti najbogatiji čovjek u svijetu s imovinom koja se procjenjuje na 133 milijarde američkih dolara.

 

Njegovo carstvo danas uključuje kuće u čak pet država, kolekciju automobila u kojoj se nalazi i Porsche vrijedan dva miliona dolara, kolekciju umjetnina među kojima je Da Vincijev kod vrijedan 30 miliona dolara te niz privatnih aviona.

Gates je ujedno i najveći privatni vlasnik poljoprivrednog zemljišta u SAD-u, čija se ukupna površina prostire na 242 hiljade hektara u 18 različitih država.

 

A jedna od posljednjih luksuznih kuća koje je kupio je ona na obali mora na imanju Del Mar u blizini San Diega, koju je prošle godine platio čak 43 miliona dolara.

Wall Street Journal pisao je tada kako je to jedna od najvećih kupovina nekretnina ostvarena na tom području, a Bill ju je kupio od bivše supruge teksaškog milijardera i menadžera T.-a Booonea Pickensa, Madeleine Pickens.

 

Na imanju koje oduzima dah samo jednim pogledom nalaze se glavna porodična rezidencija, staklenik, kuća za goste, spa prostor, kućno kine, bazen, jacuzzi za deset osoba i teniski teren.

Imanje je sagrađeno 1999. godine, a djelo je poznatog arhitekte Kena Ronchettija.

Glavna kuća sadrži šest spavaćih soba i četiri kupatila koji se prostiru na 5.800 kvadratnih metara.