navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Vrijeme je džempera

Koji modeli se nose, a koje trebate složiti u krajnju policu do naredne godine

Ako ste i vi među onima koji su se zaželjeli toplijih modnih kombinacija, među kojima je neizbježni džemper, onda vas sigurno zanima koji će se modeli nositi, a koji su out.

Objavljeno: 23.09.2022. u 22:03
get url
text

Ovaj modni klasik u hladnim danima neizbježan je čim se temperature počnu spuštati, a ako ga dobro stilizirate, možete ga nositi u bezbroj najrazličitijih varijanti – uz farmerice, tartan suknje, kožne komade...

U modi su dopaminske nijanse džempera, a out su pastelni tonovi

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karoline Dall (@karodall)

Dopaminske nijanse tu su da vas razvesele, a učinak je čak i naučno dokazan. Sve popularniji dopamine dressing, odnosno stajlinzi u jarkim, upečatljivim bojama, zaista mogu pomoći u povećanju proizvodnje hormona sreće - dopamina.

Zato, ako ga već nemate u ormaru, nabavite džemper jarkih boja poput neonski zelene, izrazite ružičaste, crvene...

U modi su prugice, a out karirani uzorak

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emmanuelle Koffi (@emmanuellek_)

Čini se da je apsolutni klasik, prugasti džemper kakav primjera radi rado nosi i Kate Middleton, ove sezone popularniji nego ikada iako smo mislili da je to teško moguće nakon prošle jeseni kada su se svi ponosno šetali u džemperima ovog uzorka.

Da, džemperi s vodoravnim prugama u plavoj i bijeloj (ili crno-bijeloj) podjednako su prikladni za ured, ručak, šetnju...

Kako ove jeseni nositi ovaj ključni komad? Ležerno ga prebacite u preppy stilu preko ramena, a džempere s kariranim uzorkom ostavite neko vrijeme na dnu ormaru.

U modi je tzv. pletenica uzorak pletiva, a out su heklani džemperi

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

Ovaj klasični uzorak s chic vibrom ove će sezone vladati gradskim ulicama kao i Instagram profilima modnim influencerica.

Privlači poglede, pa čak i kad ga nosite u kombinaciji s trapericama i combat čizmama, ali sjajno izgleda i preko haljina ili suknji.

U modi su džemperi s okruglim izrezom, a out su dolčevite

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

Dok su prošle jeseni u fokusu bili džemperi s velikim, statement ovratnicima poput npr. dolčevita, ove godine u modi su jednostavni džemperi okruglog izreza. Čisti krojevi i jednostavan dizajn čini ih vrlo poželjnim i svestranim.

Sjajno izgledaju i kao solo ili pak kao slojeviti komad, primjera radi nošeni preko košulje koja može imati neobičan ili upečatljiv ovratnik.