navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Detalji iz života

Kćerka Joea Bidena otkrila: "Mama ga uvijek podsjeti da je zaboravio iznijeti smeće i oprati zdjelicu"

Iako je uvijek bila u očevoj sjeni, Ashley Biden neće slijediti stope Ivanke Trump i postati predsjednikova savjetnica, no očevu ulogu iskoristit će za neke druge društvene dobrobiti.

Objavljeno: 20.01.2021. u 11:37
get url
text

Uoči inauguracije Joea Bidena za novog predsjednika SAD-a, njegova kćerka Ashley Biden dala je poprilično detaljan intervju za Today Show, osvrnuvši se na samu inauguraciju, karaktere svojih roditelja, pa i odlazeću prvu damu Melaniju Trump.

Rekla je da njena majka Jill Biden, koja će naslijediti Melaniju, nije bila pozvana u Bijelu kuću na razgledavanje od strane prve dame, a kako to nalaže američka tradicija još od 50-ih godina prošlog stoljeća.

 

Melania ni u jednom trenutku nije kontaktirala Jill.

- Mislim da, na veliku žalost, neće biti tradicionalnog protokola, no, ako oni tako žele, u redu je - kazala je Ashley.

Ashley je jedino dijete Joea i Jil. Izabrani predsjednik imao je dva sina, Beaua i Huntera, te kćerku Naomi sa prvom suprugom Neilijom.

Neilia i Naomi, koja je u to vrijeme bila dojenče, smrtno su stradale u automobilskoj nesreći 1972. godine.

Ashley je bila veoma vezana za brata Beaua koji je preminuo 2015. godine od raka mozga.

- Kada moj otac položi zakletvu za predsjednika SAD-a, znam da će Beau biti tamo s nama. Imao je 46 godina kada je preminuo, a tata će biti 46. američki predsjednik - kazala je Ashley koja u ovom broju vidi veliku simboliku te ističe da je njenom ocu porodica najveća svetinja.

- Moj je otac iznimno empatičan i ima sposobnost da prepozna bol, da osjeti tuđu bol i da utješi. Isto tako, dao je jasno do znanja da mu je porodica najvažnija na svijetu. U našoj porodici postoji pravilo kojeg se i dalje svi pridržavamo, a to je da bez obzira gdje se otac nalazi, bez obzira s kime je na sastanku, ako ga neko od djece nazove, on će prekinuti sve kako bi se javio - istaknula je 39-godišnjakinja.

Jill, s druge strane, kazala je, drži oca čvrsto na zemlji.

- Ona će ga uvijek podsjetiti da je zaboravio iznijeti smeće. Čak i jutros mu je napomenula da je zaboravio oprati zdjelicu nakon što je pojeo žitarice - simpatično je ispričala Ashley.

S obzirom na nasilne demonstracije na Kapitolu, kćerka Joe Bidena strahuje za sigurnost svog oca na inauguraciji, ali vjeruje da će Tajna služba odlično odraditi svoj posao.

Za razliku od Ivanke Trump, koja je radila kao savjetnica Donalda Trumpa, Ashley ne kani preuzeti tu ulogu.

Ipak, to što je kćerka američkog predsjednika iskoristit će za dobrobit američkog naroda - zalagat će se za socijalnu pravdu i mentalno zdravlje svih građana.