U Ambasadi Bosne i Hercegovine u Kanberi, Australija, sinoć je održan slavljenički koncert obilježavanja 20 godina rada Ambasade u zgradi koju su bosanski Australci napravili i poklonili svojoj matičnoj državi.

Besplatni koncert je održan u bašti Ambasade, a nastupili su Amira Medunjanin, Maja Milinković i Klapa Samoana, grupa muzičara sa Novog Zelanda samoansko-hrvatskog porijekla koji njeguju tradicionalne dalmatinske i hrvatske pjesme.

Amira Medunjanin je svojim standardnim repertoarom još jednom digla na noge prisutnih oko 500 posjetilaca, a Maja Milinković je promovirajući svoj novi CD "Fadolinka" pjevajući tradicionalni portugalski fado i sevdah oduševila prisutnu publiku.

Gost iznenađenja na koncertu su bili Klapa Samoana koji su pokupili simpatije naših ljudi pjevajući "Bosno moja, divna mila", "Zlatne strune" i "Lavandu" Halida Bešlića i druge bh. evergrine.

Ambasador Mirza Hajrić se zahvalio izvođačima što su našim ljudima poklonili jedno divno muzičko veče te prisutnima koji su na koncert došli iz Sidneja, Melburna, Tasmanije i drugih australskih mjesta, saopćila je Ambasada BiH u Australiji.

Izvor: Faktor