navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Veselje

Kanbera: Amira Medunjanin, Maja Milinković i Klapa Samoana na koncertu u Ambasadi BiH

U Ambasadi Bosne i Hercegovine u Kanberi, Australija, sinoć je održan slavljenički koncert obilježavanja 20 godina rada Ambasade u zgradi koju su bosanski Australci napravili i poklonili svojoj matičnoj državi.

Objavljeno: 23.02.2020. u 14:05
get url
text

Besplatni koncert je održan u bašti Ambasade, a nastupili su Amira Medunjanin, Maja Milinković i Klapa Samoana, grupa muzičara sa Novog Zelanda samoansko-hrvatskog porijekla koji njeguju tradicionalne dalmatinske i hrvatske pjesme.

Amira Medunjanin je svojim standardnim repertoarom još jednom digla na noge prisutnih oko 500 posjetilaca, a Maja Milinković je promovirajući svoj novi CD "Fadolinka" pjevajući tradicionalni portugalski fado i sevdah oduševila prisutnu publiku.

Gost iznenađenja na koncertu su bili Klapa Samoana koji su pokupili simpatije naših ljudi pjevajući "Bosno moja, divna mila", "Zlatne strune" i "Lavandu" Halida Bešlića i druge bh. evergrine.

{$galerijaFotografija}

Ambasador Mirza Hajrić se zahvalio izvođačima što su našim ljudima poklonili jedno divno muzičko veče te prisutnima koji su na koncert došli iz Sidneja, Melburna, Tasmanije i drugih australskih mjesta, saopćila je Ambasada BiH u Australiji.

Koncert u Kanberi - 23. 2. 2020.
1 od 5
left-arrowright-arrow