navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
CBC

Kanadska državna televizija: Objasnili zašto su izrezali Trumpa iz filma "Sam u kući 2"

Kanadska državna televizija potvrdila je da je izrezala pojavljivanje američkog predsjednika Donalda Trumpa (74) u filmu "Sam u kući 2", no naglasila je da je to učinjeno prije nego što je on izabran za predsjednika. CBC je emitirao taj film iz 1992., a dio gledatelja i kanadskih medija primijetio je da je scena s Trumpom izrezana, pa su zatražili objašnjenje, posebno jer je Trump rekao da je bila "čast" učestvovati u tom filmu.

Objavljeno: 21.12.2020. u 12:47
get url
text

- Kao što je često slučaj u dugometražnim filmovima prilagođenima za televiziju, "Sam u kući 2" je premontiran zbog trajanja - rekao je glasnogovornik CBC-ja Chuck Thompson.

- Scena s Donaldom Trumpom bila je jedna od nekoliko koje su izrezane iz filma jer nisu bile ključne za radnju. To je učinjeno 2014., kad smo otkupili film, a prije no što je Trump izabran za predsjednika 2016. godine - dodao je Thompson.

Trumpa je čin kanadske televizije zabavljao. Tada je na Twitteru napisao kako mu se čini da se "Justinu T. ne sviđa što ga tjera da više izdvaja za NATO ili trgovinu", referirajući se na kanadskog premijera.

Trump se u "Sam u kući 2" pojavljuje vrlo kratko. Mladi Kevin McCallister (Macaulay Culkin), zaboravljen od porodice, u filmu se pokušava snaći u velikom hotelu u kojem odsjeda za praznike. Zaustavlja muškarca u dugom kaputu s crvenom kravatom, Donalda trumpa, kako bi ga pitao upute za stići do predvorja.

Inače, Trump je početkom devedesetih kupio njujorški Hotel Plazu u kojem je snimljen velik dio scena tog, ali i drugih američkih filmova.