navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Dnevne rutine

Kako da zadržite mladost i ljepotu kože vrata?

Koža je najveći ljudski organ i zato njenom zdravlju i njezi trebamo pristupiti ozbiljno.

Objavljeno: 24.10.2021. u 22:55
get url
text

Samo njegovana koža je lijepa koža, a većina nas najviše pažnje poklanja izgledu kože lica, dok se, recimo, koža na vratu često zapostavlja.

Kao i lice, vrat je najviše izložen djelovanju sunca i vanjskim utjecajima, a upravo je on jedan od najboljih pokazatelja koliko se brinemo o svojoj koži, ali i odaje naše godine. Kako bi zadržali mladost i ljepotu kože vrata, stručnjaci savjetuju tri jednostavna pravila koja moramo da poštujemo.

Važno je aplicirati kremu sa zaštitnim faktorom, što bi, naglašavaju, trebao biti dio naše dnevne rutine. Koža vrata nalazi se pod utjecajem UV zračenja, lošeg zraka, ali i gravitacije, stoga dermatolozi savjetuju da na njega sve do dubokog dekoltea nanosimo ono što stavljamo na lice. Serum protiv starenja kože i krema sa zaštitnim faktorom od najmanje 30 su obavezni.

Koža vrata zahtjeva duboku hidrataciju, jer je vrlo zahtjevna. Na vratu se nalazi manje žlijezda lojnica, pa koža na njemu lako postaje suha. Kreme koje koristimo za lice možda neće biti dovoljne, već je potrebna krema za duboku hidrataciju. Dodatni plus je ako ona još sadrži antioksidanse, retinol, hijaluronsku kiselinu ili vitamin C.

Vrat i dekolte trebaju posebnu pažnju kod nanošenja šminke. Prvenstveno kako ne bi nastao sukob tonova kože kod apliciranja pudera ili druge podloge. Stručnjaci savjetuju da 50 posto količine koju nanosimo na lice prenesemo i na područje vrata i dekoltea. Za završni touch na svoj vrat uz pomoć kista možete nanijeti bronzer bez sjajnog efekta kako bi "omekšali" izgled.