navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Frizeri objašnjavaju

Kad nemate vremena da operete kosu, suhi šampon je spas

U danima kada nemate vremena da operete kosu, suhi šampon je spas - proizvod koji na odličan način "kamuflira" masni korijen kose.

Objavljeno: 26.10.2020. u 10:49
get url
text

Ako ga koristite, ali ne vidite rezultate, možda je problem u vašem načinu primjene!?

Stoga, evo nekoliko savjeta frizera - kako pravilno koristiti suhi šampon:

Prvi korak:

Nakon što ste vrlo dobro protresli šampon, počnite da dijelite kosu na pramenove.

Drugi korak:

Držeći flašicu na udaljenosti od 10 centimetara, prskajte korijen kose samo na mjestima gdje se akumulira najviše masnoće. Oprez! Ako flašicu držite preblizu korijenu kose, veća je vjerovatnoća da će neželjeni ostaci proizvoda ostati u tom području, a ponekad ih je teško ukloniti. Također, nemojte pretjerati sa sprejom. Mala količina samo na masnim dijelovima kose dovoljna je da se uvidi razlika.

Treći korak:

Treći korak je ono što većina žena čini pogrešno. Umjesto da odmah masirate korijen kose, dajte proizvodu malo vremena da djeluje. Iskoristite ovih tri ili pet minuta da biste završili šminku. Zatim lagano masirajte korijen kose kako biste aktivirali sastojke. Ako nakon završetka trećeg koraka postoje bijeli ostaci, onda kosu možete češljati kako biste uklonili ostatke šampona.

Savjeti više - Ako ste brineta, kladite se na transparentne suhe šampone koji neće ostavljati vidljive bijele ostatke na kosi.

Suhi šampon ne može zamijeniti klasični šampon. Ovo je hitno rješenje. U stvari, prekomjerna upotreba može začepiti folikule dlake, zarobiti prirodna ulja i spriječiti normalan ciklus obnavljanja ćelija kože, što dugoročno izlaže riziku od pojave peruti. Stoga bi njegovu upotrebu trebalo ograničiti na jedan do dva puta sedmično.