navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Korisni savjeti

Jeste li se ikada pitali koliko je šampona dovoljno za pranje kose?

Ako niste zadovoljni količinom pjene, dodavanje više šampona neće pomoći, kaže Steve Waldman, stručnjak za proizvode za kosu.

Objavljeno: 23.10.2021. u 22:54
get url
text

Pravilno ispiranje i šampon s ispravnom količinom za teksturu i gustoću kose, najučinkovitiji je i najekonomičniji način za pranje kose.

Također, dužina kose ne bi trebala biti faktor u tome koliko šampona koristite jer se on koristi prvenstveno za tjeme, a regenerator za ostatak, dodao je.

Isto tako, važno je izbjegavati prekomjerno pranje jer to može ukloniti prirodna ulja kose, koja su bitna za zdravlje kose i tjemena. Ako je kosi potrebno samo osvježenje možete je samo isprati vodom.

- Ako ste u nedoumici onda temeljito isperite kosu običnom vodom. Ako kosa ne izgleda masno, sačuvajte šampon za sljedeće pranje - objašnjava Waldman.

Postoji nekoliko faktora koji određuju koliko šampona trebate koristiti - gustoća i tekstura kose. Općenito, za normalnu kosu potrebna je količina šampona veličine novčića. Ako imate deblju kosu, trebali biste koristiti otprilike količinu dva veća novčića. Ako vam je kosa negdje na sredini, dovoljna je količina većeg novčića, piše PureWow.