navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Dobitnik Počasnog Srca

Jesse Eisenberg u Sarajevu, večeras će predstaviti svoj filmski prvijenac

Američki glumac, reditelj, dramski pisac i autor Jesse Eisenberg, nominovan za Oscara, stigao je u Sarajevo kao počasni gost 28. Sarajevo Film Festivala.

Objavljeno: 15.08.2022. u 12:19
get url
text

Sarajevo Film Festival će odati počast Eisenbergu dodjelom priznanja Počasno Srce Sarajeva, uoči projekcije filma "Nakon što spasiš svijet", Eisenbergovog rediteljskog dugometražnog prvijenca, u Ljetnom kinu Coca-Cola večeras u 20.30 sati.

Eisenbergov rediteljski prvijenac "Nakon što spasiš svijet", naslov koji distribuira kompanija A24, premijerno je prikazan na Sundance Film Festivalu 2022. godine, uz sjajne kritike. Prikazan je u programu Sedmice kritike na Filmskom festivalu u Cannesu 2022. godine. Film prati Evelyn (Julianne Moore), ženu koja je posvetila život pomaganju ljudima u nevolji, ali se ne uspijeva zbližiti sa svojim sinom Ziggyjem, internet-zvijezdom u usponu nezainteresovanom za svjetske probleme. Ovaj emotivni film, čiji scenarij i režiju potpisuje Jesse Eisenberg, zabavan je i iznimno perceptivan portret majke i sina koji su naizgled potpuno različiti, ali zapravo su puno sličniji nego što su to voljni priznati.