navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Spencer

Izašao je službeni trailer za toliko očekivani film o princezi Diani

Toliko iščekivani film "Spencer" dobio je svoj prvi službeni trailer, a u kina stiže 5. novembra. 

Objavljeno: 24.09.2021. u 19:56
get url
text

Toliko iščekivani film "Spencer" dobio je svoj prvi službeni trailer, a u kina stiže 5. novembra. "Spencer" je biografska drama Pabla Larraina koji je režirao i film "Jackie", a čija se radnja događa tokom blagdanskog vikenda 1991. kada je Diana odlučila okončati svoj brak s princem Charlesom kojeg glumi Jack Farthing.

Film ne donosi stvarne činjenice, već prikazuje ono što se moglo dogoditi tokom tog sudbonosnog vikenda.

Osim novih scena i uvida u radnju, trailer otkriva i koliko je dobro Kristen Stewart skinula naglasak i način govora princeze Diane, ali i njene geste, manire, izraze lica. Iz dosad viđenih scena, mnogi od ovog filma očekuju puno te smatraju da tewart za svoju ulogu zaslužuje Oscar.

Nove scene iz filma "Spencer" prikazuju tužnu realnost za Dianu, princezu od Walesa: sjaj i glamur koji prate život na kraljicinom imanju Sandringham praćeni su konstantnim nadzorom i kontrolom. Pripremajući se za božićne proslave ispunjene jelom i pićem, pucanjem i lovom, Diana uvjerava sebe: Tri dana, to je to.

Stewart, obučena u prelijepe haljine i skupocjenu odjeću, sve više slamaju emocionalno breme kraljevskih obaveza i nemilosrdni paparazzi. U jednom trenutku njen sin pita: "Mama, šta se dogodilo da si toliko tužna?" U kasnijoj sceni princ Charles joj kaže: "Moraš biti u stanju raditi stvari koje mrziš".

Diana zna svoju sudbinu. Nema nade za mene. Ne s njima, zaključuje u traileru.

Uz Kristen Stewart glume i Stella Gonet (kraljica Elizabeta), Olga Hellsing (Sarah, vojvotkinja od Yorka), Amy Manson (Anne Boleyn), Niklas Kohrt (princ Andrew) i drugi.