navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Oglasio se pjevač

Islamović nakon što mu nije dozvoljeno da otputuje u Kanadu: "Nemam riječi"

Pjevač je danas, putem društvenih mreža, poslao ogorčenu poruku i pokušao svojim brojnim fanovima, koji ne kriju razočarenje, objasniti o čemu se radi

Objavljeno: 13.10.2019. u 18:30
get url
text

Nakon što je propustio koncert "Bijelog dugmeta" u petak uvečer u Vancouveru, Alen Islamović, neće pjevati ni večeras u Torontu.

Pjevač je danas, putem društvenih mreža, poslao ogorčenu poruku i pokušao svojim brojnim fanovima, koji ne kriju razočarenje, objasniti o čemu se radi.

Alen je već tri dana na aerodromu u Frankfurtu gdje pokušava riješiti papire za vizu kojom bi se odobrio njegov ulazak u Kanadu.

Naš pjevač, zbog problema sa vizom, nije se mogao ukrcati u avion, a onda se javio fanovima putem društvenih mreža kako bi pokušao objasniti šta se zapravo dogodilo.

- Pozdrav svim prijateljima u Kanadi koji su toliko iščekivali koncert "Bijelog dugmeta." Nažalost dogodilo se što se dogodilo. Danas je 13. oktobra, 6,30 ujutro i opet tražim neku nadu i neki trenutak da će ta prokleta viza iz Kanade doći. Žao mi je, nismo bili dobro upućeni i organizirani te nismo dobili mnogo informacija da bismo izbjegli sve ovo što se dogodilo - kazao je u videu razočaran Islamović, a potom još dodao:

- Nažalost danas živimo u svijetu u kojem je nekima omogućeno da tako lako putuju, a nekima se otežava. Žao mi je, bit će neke druge prilike da sviramo s "Bijelim dugmetom." Danas je takav svijet kojeg nam kroje neki drugi ljudi. Nemam riječi ni objašnjenja zašto baš ja – dodao je pjevač.

Brojni fanovi nisu krili razočarenje ovom objavom pjevača:

- Doveli ste nas u zabludu, čisto sumnjam da ste upravo saznali za to. Ne želim gledati Gorana Bregovića i njegov bend još jednom. Ovo više nije koncert Bijelog dugmeta. Kakva prevara. Znali ste to unaprijed i šutjeli ste o tome. Stidite se.

- Kakvo razočaranje. Tifa ne može više pjevati, neću ići slušati publiku kako pjeva. Baš šteta, napisao je drugi.

- Goran Bregović i Tifa nisu Bijelo dugme. Željko Bebek i Alan Islamović su Bijelo dugme, ova dvojica ne znaju pjevati – bili su samo neki od komentara fanova.

 

Poruka Svima u Kanadi zbog mog nedolaska na koncerte Bijelog dugmeta u Vankuveru i Torontu.Danas je svijet skrojen od laži gdje svaka nada nema smisla gdje se jedni smatraju važni a drugi nevažni gdje jedni mogu imati sve a drugi ništa,Gdje se čak i prava na život smatraju ništavnim,Ovo je stvarnost u koju upadamo i mi umjetnici i gdje nam podmeću lavirinte ,prepreke i zasjede.Jos jednom izražavam duboko žaljenje svima koji su srcem došli na te koncerte.Alen.

Posted by Alen Islamovic on Saturday, October 12, 2019