navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Kutak za njegu

Imate više od 40 godina: Vizažisti otkrivaju šta trebate imati u toaletnoj torbici

Kad pređemo 40-tu godinu života postoje određene formule i teksture koje nam pomažu da koža, koja već počinje gubiti elastičnost i svježinu, dobije sjaj i vitalnost.

Objavljeno: 28.09.2022. u 15:30
get url
text

Ako ste u tim godinama ili uskoro ulazite, evo šta biste trebali imati u svojoj toaletnoj torbici:

Hijaluronska kiselina

Bez obzira na dob, dobro pripremite kožu prije šminkanja.

- Uvijek preporučujem korištenje hijaluronske kiseline jer pomaže posvijetliti kožu - kaže Caroline Barnes, vizažistica ambasadorica za Max Factor UK.

Osim što savjetuje nanošenje primera, Barnes preporučuje upotrebu hijaluronske kiseline oko očiju.

- Nakon što se našminkate utapkajte malo ovog čudotvornog proizvoda kako biste osvježili kožu, a budući da nije jako sklizak, ne razmazuje se i neće pokvariti makeup – kaže Barnes.

Njoj je najdraži serum s hijaluronskom kiselinom pristupačnog brenda CeraVe.

Lagana podloga

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matilda on Video (@matildaonvideo)

Umjesto da je pokušavate prekriti teškim formulama, odlučite se za prozirne i blistave podloge koje pomažu dati zdrav sjaj koži. Započnite šminkanje primjera radi, iluminirajućim primerom, proizvodom koji privlači svjetlost i raspršuje je po cijelom licu te je idealan za naglašavanje lica bez potrebe za pretjeranim prekrivanjem.

Ovaj zadatak odlično će odraditi hvaljeni Illuminating Moisture Balm proslavljene Bobbi Brown.

Kad je riječ o puderima, svi se stručnjaci slažu da su lagane formule najprikladnije za zrelu kožu.

Potražite laganu formulu koja hidratizira bez dodavanja previše sjaja, a izbjegavajte tešku podlogu koja prekriva cijelo lice i u konačnici dodaje godine.

Nude ruž za usne

S vremenom i usne postaju manje definirane, trepavice tanje, a koža gubi svoj prirodni sjaj. Kako biste to poboljšali i usne učinili vizualno punijim, sjajan je makeup trik koristiti Charlotte Tilbury Lip Cheat za nijansu ili dvije tamnije od prirodne nijanse kako biste suptilno naglasili rub usana.

Koristite prst da biste pomiješali boju i omekšali dublje bore te svakako dodajte malo balzama ili sjajila za efekt naglašenijih usana.

Gel, sjena ili olovka za obrve

Kako starimo, naše crte lica pomalo "padaju", pa se moramo suprotstaviti gravitaciji, a jedan od načina da to učinite je da makeupom postignete učinak "podizanja".

Kako obrve u određenim godinama počinju rijediti te se pojavljuju čak i prve sijede, obavezno ih morate naglasiti, a na tržištu je veliki broj sredstava za to, poput gela, sjena, olovki.

Kremasto rumenilo ili highlighter

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marianna Chalkiadaki (@vintageholicbeauty)

Više kremastih tekstura umjesto pudera savjetuje se damama u zrelijim godinama jer će koži dati svježiji i prozračniji izgled.

Višenamjenski proizvodi, poput primjera radi, dobro poznatog Chanelovog Baume Essentiela (u prozirnoj verziji), vrlo su korisni jer ih možete nanijeti i na oči, usne i obraze ili samostalno - preko ili ispod šminke.

Vizažistica Nikki Wolff slaže se da je kremasto rumenilo poželjna opcija za zrelu kože te savjetuju da se obavezno odlučite za kremastu teksturu bez sjaja kako ne biste na kraju greškom istaknuli neželjene bore.

- Konturiranje je također izvrsno za oblikovanje lica: KVD Liquid Contour Gel je vrlo lagan i dobro se stapa, tako da je izvrstan za dodavanje lagane preplanulosti ili oblikovanje lica - kaže Wolff.

Eyeliner

Blistav izgled nije teško postići uz brz, jednostavan i sveobuhvatan trik, a to je ocrtavanje tzv. water line oka olovkom krem boje.

Chantecaille Nude Eye Kajal je olovka prirodne nijanse s posebno mekom teksturom. Druge nijanse koje vrlo dobro funkcioniraju uključuju smeđu, boju šljive i tamnoplavu jer su manje napadne i pomažu naglasiti boju vaših očiju. Morate samo iscrtati gornju i donju liniju trepavica, ili oboje, i malo ih "zamagliti".

Uvijač za trepavice

Da biste otvorili oči i vizualno "podigli" lice, nabavite uvijač za trepavice. Duge trepavice čine oči izražajnijim, stoga ne zaboravite uvijek imati uvijač i dobru maskaru u torbi.

Uvijačem prvo uvijte trepavice, a zatim nanesite maskaru - pripazite samo da ne pretjerate sa slojevima.