navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Svjetska destinacija

Idealan ljetni odmor na turskoj rivijeri: Blistave obale, čisto more, ukusna kuhinja, nevjerovatna historija

Turska rivijera, koja stoljećima privlači posjetioce sa hiljadama kilometara blistave obale i blagom klimom sa 300 sunčanih dana u godini, idealna je za doživljaje ljetnog odmora.

Objavljeno: 14.06.2022. u 22:49
get url
text

- Ova osebujna regija, koja srdačno dočekuje goste na odmoru na moru i u prirodi usred netaknutih plaža sa Plavom zastavom, blistavog sunca tokom cijele godine i izvanredne prirode u kojoj se bujno zelenilo proteže u tirkiznu boju, sada uvodi posjetitelje u potpuno nove mogućnosti unutar koncepta ljetnih i porodičnih odmora, saopćili su iz Ministarstva kulture i turizma Republike Turske. 

Jedinstveni ljetni doživljaj na najljepšim plažama Mediterana

Smještena uz mediteransku obalu Turske, u regiji prirodnih čuda koja se proteže od Antalije do Antakye, turska rivijera je svjetska destinacija koja se mora posjetiti. Predstavljajući svojim posjetiteljima nezaboravan odmor koji spaja prirodu i historiju, reklamni film se bavi svim aspektima regije i cilj mu je pozicionirati tursku rivijeru kao destinaciju fokusiranu na ljude i iskustvo. Reklamna kampanja, koja skreće pažnju na more-pijesak-sunce mogućnosti turske rivijere sa prizorima koji oduzimaju dah sa plaže Kaputaş, iz Kemera, Manavgata i Kekove, otkriva da je ova regija nezamjenjiva za ljetni odmor na Mediteranu.

Centar najluksuznijih i najudobnijih resort hotela na Mediteranu

Dovodeći tursku rivijeru u prvi plan kao adresu nezaboravnih uspomena sakupljenih sa voljenima i luksuznih objekata koji pružaju udobnost koju želite sebi i svojoj porodici, a pružajući kvalitet usluge iznad očekivanja, film se fokusira na jedinstvene mogućnosti regije koja pruža iskustva povezana sa porodicom i prijateljima. Turska rivijera, svjetska destinacija za odmor, nudi visok standard udobnosti, okružena plažama i morem koje se proteže od svojih vodećih ljetovališta. Uz razne restorane domaće i internacionalne kuhinje, golf terene koji rade tokom cijele noći, wellness centre, dječija igrališta i mnoge druge sadržaje, turska rivijera pretvara običan ljetni odmor u nezaboravno iskustvo.

Adresa historijskih i kulturnih iskustava na Mediteranu

Destinacija nudi gotovo neograničene mogućnosti ljubiteljima historije i arheologije, kao i ljubiteljima mora. Sa historijom koja datira hiljadama godina unazad, izvanredno kulturno naslijeđe turske rivijere je istaknuto u reklami.

Naglašavajući duboko ukorijenjenu prošlost regije – koja datira iz prahistorije sa drevnim gradom Side – film nudi fascinantan pogled na Apolonov hram i antičko pozorište Side, oba smještena u sjajnom spomeniku. Drevni gradovi Patara, Aspendos i Sagalassos su među onim centrima koji otkrivaju ogromno historijsko naslijeđe turske rivijere. Smješteno 200 kilometara od centra Antalije i vodećeg grada Likijskog carstva, Patara je mjesto gdje je živio Sveti Nikola, poznat kao Djed Mraz.

Crkva Svetog Nikole u Patari je značajan spomenik historije umjetnosti Istočnog rimskog perioda i najistaknutiji primjer Srednjeg istočnog rimskog perioda sa svojim arhitektonskim stilom i ukrasima. Aspendos, koji se nalazi 45 kilometara istočno od Antalije, dom je najbolje očuvanog pozorišta iz Rimskog perioda u Anadoliji i cijelom mediteranskom svijetu. Sagalassos, u četvrti Ağlasun u Burduru, je drevni grad na najvišoj nadmorskoj visini na svijetu, sa pozorištem koje može ugostiti devet hiljada ljudi. Sagalassos, najvažniji grad rimskog carskog perioda u regiji Pisidia, uvršten je na UNESCO-vu preliminarnu listu svjetske baštine 2009. godine.

Nezaboravna kulinarska avantura sa svježim proizvodima Mediterana

Osim turizma, turska mediteranska obala poznata je i po poljoprivrednoj proizvodnji i proizvodima koje izvozi u mnoge zemlje. Naglašavajući održivost, nova reklama također skreće pažnju na gastronomsku ponudu turske rivijere i kako najsvježije proizvode donesene sa farme na sto poznati kuhari pretvaraju u ukusna jela. Okupljajući svoje posjetioce sa njihovim porodicama i voljenima za stolovima koji nude najbolje od turske kuhinje, turska rivijera pruža i nezaboravnu kulinarsku avanturu, sa svojim luksuznim restoranima i hotelima koji nude različite opcije svjetskih kuhinja.