Pjesmom "Sunrises", koju je odsvirao bend bez vokala u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, počela je danas komemoracija za preminulog muzičara Massima Savića. 

Supruga Massima Savića sa kćerkama na komemoraciji   FOTO: Igor Soban/PIXSELL

Još prije 11 sati u HNK u Zagrebu počeli su stizati članovi porodice, brojne kolege, prijatelji i fanovi Massimovog lika i djela. Među njima su se našla i poznata lica s hrvatske estrade kao što su Alka Vuica, Marko Tolja, Vlatka Pokos, Tatjana Jurić, Vanna, Husein Hasanefendić, Nina Obuljen Koržinek, pišu 24. sata.hr.

U predvorju HNK-a otvorena je knjiga žalosti u koju su se upisali brojni učesnici komemoracije. Za vrijeme komemoracije Massimov bend izvodio je instrumentalne verzije njegovih najvećih hitova, od pjesama kao što su "Stranac u noći" i "Sjaj u tami" sve do posljednjih hitova "Mali krug velikih ljudi" i drugih, prenosi AA.

Podsjetimo, posljednji ispraćaj bit će u utorak 3. januara u 11 sati na Gradskom groblju Zadar. I komemoracija i posljednji ispraćaj otvoreni su za sve koji žele još jednu priliku da se pozdrave s Massimom.

Legendarni hrvatski muzičar Massimo Savić preminuo je 23. decembra u Zagrebu. 

Izvor: 24.sata.hr/Anadolu Agency