navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Pratio popularne pjevače

Harmonikaš Irfan Peljto snima solo album

Iako ima samo 31 godinu, odlični harmonikaš Irfan Peljto može se pohvaliti da je nastupao sa skoro svim najznačajnijim imenima narodne muzike u našoj zemlji.

Objavljeno: 08.12.2022. u 08:04
get url
text

Sa muzikom, odnosno harmonikom, druži se od svoje sedme godine, a već prije punoljetstva počeo je nastupati sa poznatim imenima bh. muzičke scene. Posljednje dvije godine svira sa Adnanom Nezirovim.

- Adnan je super pjevač, ali i dobar insan. Odlično se slažemo i nadam se da će saradnja trajati decenijama. Trenutno se nalazimo na turneji po Americi. Adnana gore izuzetno cijene i vole. Balkanci jedva čekaju dolazak pjevača da se mogu opustiti, uživati i potrošiti dolare. Kada ih pogodimo pjesmama, lete dolari na sve strane - u šali kaže Peljto.

Posebno se raduje nastupu u Holiday Innu u Chicagu za Novu godinu, gdje će na velikoj proslavi nastupiti Peđa Medenica, Adnan Nezirov i Elma Sinanović.

- Drago mi je što ću ulazak u 2023. godinu dočekati sa svojim kumom Ervinom Salihbegovićem, koji je menadžer Peđe Medenice i Dženana Lončarevića, te još nekoliko poznatih pjevača – nastavlja Peljto.

Odlični svestrani harmonikaš koji nikog ne ostavlja ravnodušnim u karijeri je pratio Enesa Begovića, Semira Cerića Koketa, Hanku Paldum, Slađanu Mandić, Ferida Avdića, Hasibu Agić...

- Duga je lista pjevača i pjevačica sa kojima sam svirao. Od svakog od njih sam mnogo naučio jer su od mene stariji barem deset godina. Kafana je najbolja životna škola, ustvari fakultet. Harmonika i muzika su moj život. Muzika mi je mnogo dala, a sada je vrijeme da joj malo vratim i nakon povratka sa američke turneje počinjem snimanje solo albuma. Naravno, ništa ne bih mogao bez podrške svoje porodice – govori Peljto.